Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 11 jan 2018 13:06 

Ik steun boer Bart


Animal Rights zit verder op ramkoers, draait helemaal door en waant zichzelf onaantastbaar. Inbraak bij nacht, eigendomsschennis, diefstal, onrechtmatig toegang verschaffen tot stallen, niet-respecteren van sanitaire voorschriften, niet-respecteren van elementaire beleefdheidsvormen, niet-aanmelden bij het betreden van een privé-erf, enzovoort.

Respect voor ons werk is ver te zoeken de dag van vandaag. Nog verder dan ooit. Openheid en transparantie hoog houden en cameraploegen uitnodigen voor een bedrijfsreportage wordt beloond met een klacht door dierenrechtenactivisten. Het is te zot voor woorden, maar toch is het realiteit. Het overkomt onze varkenscommissie-voorzitter Bart.

De waslijst aan criminele activiteiten toe te schrijven aan Animal Rights is zo uitgebreid dat het onbegrijpelijk blijft dat die misdadige activiteiten, met het duidelijke doel een ganse sector in diskrediet te brengen, onbestraft mogen blijven. Zelfs wanneer ze duidelijk en in beeld hun misdrijven bekennen en begaan, wordt er door de mensen,  bevoegd om hiertegen op te treden,  niet de minste vraag gesteld. Blijkbaar moet dit volgens een aantal beleidsmensen kunnen en draagt deze illegale werkwijze bij tot het uitdragen van de “werkelijkheid van de industriële landbouw” (sic). Dat op het laatst illegaal bezochte kippenbedrijf geen overtredingen vastgesteld werden door de inspectie dierenwelzijn was blijkbaar van ondergeschikt belang. Zelfs als achteraf duidelijk blijkt dat alles in scene gezet is, dan nog komt er geen publieke veroordeling. Het toppunt moest echter nog komen. Het medium, waarvan ze dachten dat het het hunne was, met name beeldmateriaal, toont uiteindelijk de waarheid, gewoon open en bloot. Geencensuur of trucage komt eraan te pas. Een eerlijk en oprecht beeld waarbij de boer open en bloot in beeld komt en het dagelijkse leven op een varkensbedrijf anno 2017 brengt. Met nuance en verklarende uitleg bij bepaalde handelingen door onze boer Bart er bovenop. Ten huize van de dierenrechtenactivisten werd er tranen met tuiten gehuild. Meteen werden er oorlogsplannen gesmeed, maar toch waren er een paar verlichte momenten in sommige geesten. “Het bedrijf van die moedige boer Bart is een voorbeeldbedrijf”, zo hebben ze uit goede bron vernomen.

“Boer Bart heeft reeds aan talloze demonstratieprojecten en onderzoeken meegedaan rond medicatiereductie, rond stoppen met castratie, rond de mestinhoud, rond dierenwelzijn, te veel om op te noemen” zo weten ze via via. Dat is hét signaal voor het opzetten van een anti-campagne! Niet gehinderd door enig gezond verstand was er al snel terug een stok gevonden om de boer te slaan. De hond mag je niet slaan, de boer wel volgens hun ideologie… Gelukkig heeft de wakkere burger en boer wel nog gezond verstand. Getuige hiervanzijn de vele reacties ten gunste van boer Bart op alle mogelijke sociale media en de vele andere kanalen. De door ons gelanceerde ksteunboerbart – campagne loopt als een trein en wordt gedeeld door Vlaamse boeren, burgers, politici en wetenschappers en werd ook in Nederland massaal opgepikt. Daar kennen ze de smerige praktijken van Animal Rights immers ook. Het brengt ons opnieuw tot de kern van de zaak: criminele extremisten willen gewoon de hele veehouderij op de schop en zeggen dat ook met zoveel woorden. Een extremistische organisatie met welgeteld 700 leden (bron: AR-interview in Humo) en met één woordvoerster-voorzitter en één campagnebedenker die zichzelf de hemel in praten, vinden gehoor bij media en bepaalde politici. Het lot van alle veehouders en hun familieleden zal hen worst wezen. Maar ja, die lusten ze ook niet zeker?

Het blijft wel zaak om waakzaam te blijven. Let goed op als u personen beelden ziet maken van stallen of ze een te gezonde interesse hebben in veebedrijven. Veelal zal het loos alarm zijn, maar voor hetzelfde zijn het onze “vrienden” die op verkenning uit zijn. Want één ding is zeker, de overtredingen tegen dierenwelzijn, daar zorgen ze zelf wel voor. Boer Bart is, zonder het zelf te willen, het gezicht geworden van de slachtoffers van dergelijke wanpraktijken. Steun aan hem, is gelijk aan steun voor alle veehouders. Want een boer verdient écht wel meer respect voor zijn werk.

Onze campagne BOER (m/v) ZKT RESPECT krijgt zo een onverwacht verlengstuk met een oproep om onze Bart te steunen.

Deel zeker #iksteunboerbart via je facebook-pagina en andere kanalen. Voor Bart en alle collega’s.Doen!

Hendrik Vandamme - voorzitter ABS



  Nieuwsflash
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
De Under-Cover overkapping ook in land- en tuinbouwLees meer
 
 
Koningin Mathilde stelt onrechtvaardige cacaoprijzen aan de kaak Lees meer
 
 
Doelgerichtere veredeling naar inuline-rijkere cichorei door CRISPR/Cas Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Ontwerpprogramma 2023-2027 van het Federaal Reductieplan voor GewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
Afschaffen constructie ‘samengestelde landbouwer’: overgangsregeling Lees meer
 
 
Preventieve maatregelen tegen uitbraak bacterievuur bij fruit- en bomenkweekLees meer
 
 
Milieuaansprakelijkheid mbt het voorkomen en herstellen van milieuschade Lees meer
 
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
‘Na 10 jaar eindelijk doorbraak voor toelating kunstmestvervangersLees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer