Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 mei 2018 04:35 

Succesvolle 12de jaarlijkse editie van Antwerpen Proeft


De 12de editie van Antwerpen Proeft was opnieuw een succes. Met enkel blije bezoekers en dito standhouders. De organisatie zette dit jaar nog hoger in op comfort en verrassende activiteiten en dat was merkbaar voor iedereen.

“We zagen een erg mooie opkomst dit jaar en dat kun je letterlijk en figuurlijk nemen”, vertelt organisator Claudia Engelen. “We bereiken de juiste doelgroep. Foodies en levensgenieters kwamen massaal en mooi verspreid afgezakt naar de site van de Waagnatie. En dat zorgde ervoor dat verschillende restaurants door hun voorraad heen zaten. Ons publiek komt naar hier om zich te amuseren en lekker te eten.”

Succesvolle nieuwe food-activiteiten

Op dat amusement zette Antwerpen Proeft dit jaar extra in. Nieuw was het AEG Baking Lab, waar er meer sessies van ingelast moesten worden wegens te groot succes. Daar kon het publiek zelf z’n brood leren kneden en bakken en het ’s avonds weer naar huis nemen.

Een andere topper was de Weber Grill Academy. Hier leerde grillmaster Birger Allary, winnaar van Mijn Pop-up-restaurant, de bezoekers de kneepjes van het barbecue-vak. Ideaal zo vlak voor het barbecueseizoen.

Maar de grootste klepper dit jaar was toch wel de Omelettenbattle op het AEG Proeft Podium. In vijf battles probeerden 10 kemphanen om het snelst een omelet te bakken. En dit onder het goedkeurend oog van juryleden én culinaire auteurs, Luc Hoornaert en Marlies Beckers.

Loïc Van Impe winnaar allereerste Omelettenbattle

Vandaag om 16 uur werd dan de beslissende match gespeeld tussen tweesterrenchef Nick Bril van The Jane en minister van Toerisme en Dierenwelzijn Ben Weyts. Beide heren konden echter de monsterscore van foodvlogger en hét opkomend tv-talent Loïc Van Impe niet overtreffen. Loïc kraait victorie en mag met 57 seconden de wisselbeker, Het Gouden Ei, een jaar lang op de kast zetten. Volgend jaar overhandigt de chef van De Zevende Dag het ei dan – net zoals op de Olympische Spelen – aan de nieuwe winnaar.

“We gaan de omelettenbattle vanaf nu elk jaar organiseren. We denken er wel aan om preselecties in te plannen, net zoals bij het Eurovisiesongfestival, want echt iedereen staat te popelen om mee te doen”, lacht organisator Ward Ramaekers.

Meer comfort voor de bezoeker

Ook op vlak van comfort en look and feel investeerde Antwerpen Proeft dit jaar opnieuw. “We installeerden meer meubilair waardoor de bezoeker bijna altijd makkelijk een zitplaatsje kon bemachtigen om de verschillende gerechtjes te proeven”, licht Claudia Engelen toe. “Daarnaast creëerden we ook meer sfeer met veel groen en nieuwe verlichting en daar kregen we enkel enthousiaste reacties op.”

Hou de website en de sociale media in de gaten voor de datum van de 13de editie van Antwerpen Proeft.



  Nieuwsflash
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als rampLees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
Nederlandse boeren protesteren op 16 april in Brussel Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer