Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 20 aug 2018 18:10 

"Junk Fruit”


Belgen eten te weinig fruit. Het wordt nochtans aanbevolen om dagelijks 250g fruit te eten, maar slechts 9%[2] van de bevolking haalt daadwerkelijk die aanbevolen hoeveelheid. Met dit gamma wil Delhaize mensen aanzetten om meer fruit te eten en te kiezen voor “Junk Fruit” in plaats van “junkfood”!

Bij Delhaize staat gezondheid al meer dan een decennium centraal, en daarom organiseren we verschillende acties om een evenwichtigere levensstijl aan te moedigen. Delhaize heeft al meerdere initiatieven genomen, zoals de tovergroentjes, de herformulering van producten om suiker of zout te verminderen of om ze vezelrijker te maken en de Rode Tafel, waarmee Delhaize de vragen van klanten verzamelt om zo oplossingen te kunnen bieden aan hun dagelijkse voedseluitdagingen. Het is net door de Rode Tafel dat Delhaize vaststelde dat de deelnemers meer fruit zouden willen eten. Deze initiatieven, die het leven makkelijker, smakelijker en evenwichtiger maken, maken een groot verschil zonder dat de consument zijn levensstijl drastisch moet aanpassen. Het overkoepelende doel achter deze verschillende acties is de consument elke dag bijstaan en hem helpen om beter te eten.

“Klaar voor je nieuwe verslaving?” Delhaize stelt haar nieuwe gamma “Junk Fruit” voor.Bij Delhaize staat gezondheid al meer dan een decennium centraal, en daarom organiseren we verschillende acties om een evenwichtigere levensstijl aan te moedigen. Delhaize heeft al meerdere initiatieven genomen, zoals de tovergroentjes, de herformulering van producten om suiker of zout te verminderen of om ze vezelrijker te maken en de Rode Tafel, waarmee Delhaize de vragen van klanten verzamelt om zo oplossingen te kunnen bieden aan hun dagelijkse voedseluitdagingen. Het is net door de Rode Tafel dat Delhaize vaststelde dat de deelnemers meer fruit zouden willen eten. Deze initiatieven, die het leven makkelijker, smakelijker en evenwichtiger maken, maken een groot verschil zonder dat de consument zijn levensstijl drastisch moet aanpassen. Het overkoepelende doel achter deze verschillende acties is de consument elke dag bijstaan en hem helpen om beter te eten. Een evenwichtig alternatief

Delhaize lanceert het Junk Fruit-gamma: heerlijk fruit dat in de file, bij het aperitief of op kantoor als snoepje gegeten kan worden. Dit project maakt deel uit van een groter geheel om mensen te helpen evenwichtigere keuzes te maken. Net zoals bij de “tovergroentjes” het doel was om het idee dat groenten niet lekker zijn, uit de wereld te helpen. Daarom heeft Delhaize er toen voor gekozen om bepaalde groenten om te dopen en ze een “toverachtige” naam te geven. De actie was trouwens een groot succes! De verkoop van de groenten in kwestie werd meer dan verdubbeld.

Bij fruit is het echter anders. De consumenten vinden niet dat het slecht smaakt, maar ze vinden eerder dat fruit niet gemakkelijk genoeg te eten is. Zelfs al eten de Belgen niet genoeg groenten, het is makkelijker om ze te eten aangezien ze een integraal deel vormen van een maaltijd. Fruit daarentegen moet je schillen, in stukjes snijden, enzovoort, en het is niet altijd gemakkelijk om daarvoor de tijd te vinden. Nochtans vormt fruit een belangrijke bron van vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten enz. Daarom is het aangeraden om tussen de 250g en 375 g fruit per dag te eten (voor volwassenen twee tot drie stukken fruit per dag). Slechts een minderheid van de bevolking (9%) haalt die hoeveelheden. Daarom geeft Delhaize hen een duwtje in de rug zodat ze dit fruitige doel kunnen halen.

Gemakkelijk te eten fruit

Fruit is een evenwichtig alternatief en kan ook makkelijk gegeten worden. Om dat te bereiken heeft Delhaize fruit geselecteerd dat makkelijk mee te nemen is en direct kan opgegeten worden voor de televisie, in de auto of aan je bureau.

Vanaf 16 augustus zullen de klanten deze snacks twee weken lang kunnen terugvinden in de fruit- en groenterayon van elke Delhaize-supermarkt! Daarbovenop kunnen ze genieten van een promotie die geldig is op alle producten uit het gamma: 2de aan -50%; een sterke promotionele aanpak om de Belgen te motiveren om beter te eten. De promotie kan gecombineerd worden met alle vruchten uit het Junk Fruit-gamma, maar ook met alle soorten vers fruit in stukken.

Naast de Fruit Bites en de voorgesneden fruitmix zitten zit ook het onderstaande in de selectie Junk Fruit:

  • Grabbeldruiven: pitloze druiven (witte, rode en blauwe druiven - 250, 400 en 500g)
  • (Mini) Bingebessen: blauwe bessen (500g en 150g)
  • Quickiwis: kiwi Sungold Zespri (6 stuks)
  • Raprappels: appels (8 stuks)
  • Banan’away: chiquita bananen (1,250kg)
  • Frambollekes: frambozen (100g)
  • Vierzuurtjes: rode bessen (100g)
  • Borrelbessen: bessenmix (400g)
  • Filefruit: braambessen (100g)
  • Tutti Pruni: rode pruimen (500g)
Fruitstops” om de files te overleven

In het kader van deze actie is Delhaize op een innovatieve manier gaan samenwerken met Waze, een navigatie-app die gekenmerkt wordt door een kaart die door de gebruikers aangepast kan worden, naargelang het principe van Web 2.0. De navigatie gebeurt in real-time en houdt rekening met de verkeerssituatie. Zodra de gebruiker vastzit in de file en een Delhaize zich in zijn buurt bevindt, zal de applicatie hem daarvan verwittigen en de weg aanduiden om ernaartoe te rijden. Zo kan hij een fruitsnack gaan halen om de file door te komen.

[1]Bron: Nationale Voedselconsumptiepeiling 2014-2015, België (https://fcs.wiv-isp.be/nl/SitePages/Introductiepagina.aspx)

[2]Bron: Nationale Voedselconsumptiepeiling 2014-2015, België (https://fcs.wiv-isp.be/nl/SitePages/Introductiepagina.aspx)



  Nieuwsflash
 
Versoepelingen boetesysteem Mestdecreet Lees meer
 
 
Stikstofdecreet en de omgevingsvergunningen Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
Gefractioneerde bemesting in aardappelen Lees meer
 
 
‘Na 10 jaar eindelijk doorbraak voor toelating kunstmestvervangersLees meer
 
 
Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders Lees meer
 
 
Groen licht voor proefstalregeling en meer rechtszekerheid voor ammoniak reducerende techniekenLees meer
 
 
Tweede prognose van de landbouweconomische rekeningen van 2023 Lees meer
 
 
PFAS in het Vlaamse drinkwater Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer