Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 10 jan 2019 13:41 

8,5 miljoen euro steun voor innovatieve projecten in de land- en tuinbouw


Innovatie in de land- en tuinbouwsector is belangrijk om economische ontwikkelingen te realiseren en tegemoet te komen aan maatschappelijke uitdagingen. Met de oproep ‘projectsteun voor innovaties in de landbouw’ wil het Vlaams Landbouw Investeringsfonds (VLIF) die innovatieve investeringen in de land- en tuinbouwsector faciliteren.

Landbouwers en groepen van landbouwers kunnen tot en met 31 maart 2019 een steunaanvraag indienen bij het Departement Landbouw en Visserij voor VLIF-projectsteun voor innovaties in de landbouw. De subsidie biedt hen de kans zo een innovatief investeringsproject te realiseren. Met dit instrument kunnen land- en tuinbouwers met sterke, vernieuwende ideeën innovatiesteun krijgen. Dit is een aanvulling op de gewone investeringssteun.

De oproep 2019 is de vierde oproep met een totaalbudget van 8,5 miljoen euro. 4,25 miljoen euro is voorbehouden voor innovatieve investeringen in het kader van duurzaam waterbeheer. De overblijvende 4,25 miljoen euro staat open voor alle innovaties. De steun bedraagt 40% van de subsidieerbare projectkosten. Gezien innovatie, zeker in de beginfase, nood heeft aan een trekker en vaak ook een deskundig begeleider, komen ook begeleidingskosten in aanmerking voor de subsidie.

De subsidie bedraagt maximum 200.000 euro per investeringsproject indien de aanvrager een landbouwer is en maximum 300.000 euro indien de aanvrager een groep van landbouwers is. De projecten moeten binnen worden uitgevoerd binnen een termijn van drie jaar vanaf de kennisgeving van de selectie.

Praktische informatie

Meer informatie over de oproep VLIF-projectsteun voor innovaties in de landbouw vindt u op de website http://lv.vlaanderen.be/nl/subsidies/vlif-steun/projectsteun-voor-innovaties-de-landbouw. De projectaan-vragen moeten met het aanvraagformulier via het e-loket ten laatste op 31 maart 2019 worden ingediend bij het Departement Landbouw en Visserij.

Deze communicatie kadert binnen het derde Vlaams programma voor Plattelandsontwikkeling 2014 – 2020 (PDPO III). Meer informatie vindt u op de volgende websites: www.vlaanderen.be/pdpo en www.ruraalnetwerk.be.



  Nieuwsflash
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als rampLees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
Nederlandse boeren protesteren op 16 april in Brussel Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer