Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 30 apr 2019 09:47 

Ook Christal Union sluit 2 Franse suikerfabrieken


Frankrijk krijgt klap na klap als het om de suikerverwerking in het land gaat. Daar waar Südzucker in maart nog aankondigde 2 fabrieken te sluiten, laat Cristal Union deze week weten dat het 2 locaties sluit in verband het mondiale suikeroverschot.

Cristal Union, de op 1 na grootste suikerproducent in Frankrijk, is in rode cijfers gekomen en daardoor genoodzaakt de locaties in Bourdon (40.000 ton suiker per jaar) en Toury (65.000 ton suiker per jaar) te sluiten. Cristal Union laat weten weinig hoop te zien in de suikermarkt; er is simpelweg teveel aanbod van suikerriet en bietsuiker voor de mondiale vraag en dat gaat voorlopig niet veranderen.
 
De sluiting van de beide fabrieken staat gepland voor 2020, na afloop van het bietenseizoen en de verwerking van 2019. Dit hebben 500 bietentelers en 300 werknemers per brief te horen gekregen. Deze maatregelen zijn volgens het concern nodig, omdat na het einde van het bietenquotum in 2017 een overaanbod stevig op de wereldmarkt drukt.
 
In combinatie met de lagere bietenoogst en historisch lage suikerprijzen (een daling van 20,6% in 2018) zorgt dat dit bedrijf afgelopen jaar een verlies heeft geleden van €99 miljoen. Naast de sluitingen, worden ook de activiteiten in de verpakkingslocatie in Erstein teruggeschroeft.
 
Er rest hierna nog 1 suikerfabrikant in Frankrijk: Tereos. Aan persbureau Reuters laat deze verwerker weten geen plannen te hebben om locaties te sluiten.  Nieuwsflash
 
Poetin verlengt Russische sancties tegen westerse landen tot eind 2020 Lees meer
 
 
Bescherm dieren tegen de hitteLees meer
 
 
Afrikaanse varkenspest (AVP)Lees meer
 
 
Kwaliteitsverschillen in levensmiddelenLees meer
 
 
Onderzoek tot erkenning als ramp voor overvloedige regenval juni 2019Lees meer
 
 
PV voor milieuschending steeds vaker bestuurlijk beboet Lees meer
 
 
Overheidsvoorraden mageremelkpoeder nu weggewerkt Lees meer
 
 
De bodemkwaliteit in ťťn oogopslag dankzij BodemIDee Lees meer