Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 13 aug 2019 12:54 

Burgerplatform Leefbaar E403: protest tegen hoogspanning zwelt aan


Het protest tegen de hoogspanningslijn van Ventilus blijft groeien. Sinds dinsdagmorgen kunnen automobilisten er niet meer naast kijken in de Zwevezelestraat in Lichtervelde. Op de brug over de E403 hangen zwarte vlaggen en staan opschriften op het wegdek. Aanleiding is de passage van de BinckBanck Tour.

'Hier geen hoogspanning', luidt de niet mis te verstane boodschap die met stoepkrijt op het wegdek werd aangebracht. Ook de zwarte vlaggen zijn voorzien van begeleidende opschriften: 'Geen hoogspanning langs de E403.' Bedoeling is de aandacht te trekken tijdens de rit van de BinckBanck Tour, die dinsdag de omgeving aandoet.
Spandoeken en balen stro
 
"We zijn vannacht met zes mensen bezig geweest", lacht Francky Snaet van Burgerplatform Leefbaar E403. "We zijn ook aan de slag geweest op twee plaatsen in Ardooie, want ook daar komt de koers langs. We plaatsen daarnaast ook nog verreikers met grote spandoeken en gaan 150 balen stro uitzetten in Ardooie. Bovendien maakte ik een zeil van 15 op 8 meter, om de aandacht te trekken van de helikopter. Bedoeling is nog eens in de aandacht te komen met ons actiecomité, want laat één iets duidelijk zijn: we zijn nog niet dood. Binnenkort zitten we opnieuw samen om nieuwe acties te plannen."
 
Het buurtcomité organiseert op zaterdag 24 augustus een barbecue om extra fondsen in te zamelen. "We hebben al 700 kaarten verkocht", zegt Francky. De barbecue vindt plaats vanaf 19 uur in Loods Vansteelant, Oude Bruggeweg 89 in Lichtervelde. Kaarten kosten 18 euro.

Deze actie voor de BinckBanck Tour is een nieuwe episode in het protest tegen de hoogspanningslijn van Ventilus, die de elektriciteit van de windparken op zee aan land moet brengen. Buurtbewoners, die langs het vermoedelijke traject wonen, verzetten zich daar al langer tegen. Zij vrezen dat een hoogspanningsverbinding de leefbaarheid van de buurt zal aantasten.  Nieuwsflash
 
Oppompverbod in West-Vlaamse waterlopen nog altijd van kracht Lees meer
 
 
Dewulf toont nieuwe opties RA3060, Kwatro en MH-reeks tijdens Potato Europe 2019 Lees meer
 
 
Plan de afzet van uw mest voor mestverwerking tijdig in! Lees meer
 
 
Qualibeef, voorheen Veviba, failliet Lees meer
 
 
Eten we binnenkort sardienen of tonijn uit de Noordzee? Lees meer
 
 
Weinig Italiaanse perenLees meer
 
 
Crisis in fruitsector bedwingen met pruimenteelt Lees meer
 
 
Overname veehouderijen voor stikstofcompensatie Lees meer
 
 
Eerste belastingberekeningen de deur uit Lees meer
 
 
Help het ontstaan van nieuwe dier- en plantenziekten in BelgiŰ te voorkomenLees meer
 
 
POTATO EUROPE: 4-5 september 2019Lees meer
 
 
Bestrijding van klassieke en Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen Lees meer
 
 
Neonicotino´denLees meer