Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 14 aug 2019 15:12 

CRV-stieren realiseren uitstekende levensproductie met hoge gehalten


Een gezonde en efficiënte veestapel is de basis voor een uitstekende levensproductie. Genetische vooruitgang blijft het speerpunt én consequent fokken levert resultaat. CRV biedt veehouders een ruime stierkeuze voor het verder versterken van de veestapel met een uitstekende levensproductie met hoge gehalten.

Dochtergeteste stieren bevestigen de voorspellingen

Tijdens de afgelopen NRM toonde CRV nog een zeer jeugdige groep beloftevolle Finderdochters. Deze indexdraai komen er nog eens ruim 500 dochters bij en inmiddels heeft Bouw Finder bijna 750 dochters in zijn fokwaarde. Hierbij valt vooral de stijging voor beenwerk op! De Finderdochters hebben een hoge vererving voor levensduur (+959 dagen) én laten hierbij zeer positieve gehalten (+0.11% eiwit en +0.46% vet) zien. Met Delta Reporter voegt CRV een stier met degelijke en efficiënte (+13%) all-round boerenkoeien toe aan haar aanbod. Reporter (Skyfall x Belfast x Surprise) combineert een hoge productie (1049 kilo’s melk) met een dikke plus voor eiwit (+0.14). Hiermee zijn de Reporterdochters, met goed beenwerk, toppers in efficiëntie. De onbetwiste nummer één levensduurspecialist Bouw Rocky blijft op de koppositie (+1148 dagen) en met inmiddels meer dan 300 dochters bezig aan hun derde lactatie. De dochters laten veel kracht en robuustheid zien. De koeien produceren gemakkelijk en houden dit lang en gezond vol.

Rangerzonen belofte voor de toekomst

Double W Ranger bevestigt zijn toppositie met mooie cijfers (405 NVI). Een allround profiel met een hoge score voor totaalexterieur (116), super uiers (115) en benen (111) maakt dat de stier breed inzetbaar is. Ook de Rangerzonen Abundant P RF, Yes, Woody en Wirdum vallen op door veel melk met goede gehalten en hun complete exterieur. Hiermee zijn de Rangerzonen de beloften voor de toekomst. Met Abundant P RF komen de Rangergenen nu ook in beeld voor de roodbonte en/of hoornloze holsteinpopulatie.

Opvallend debuut stierenkaart Delta Maiko

Bij de vorige indexdraai was Delta Maiko de meest opvallende dochtergeteste nieuwkomer. Delta Maiko (Perfect Aiko x Camion) is vanaf nu beschikbaar als fokstier met een fokwaarde gebaseerd op 413 dochters. De combinatie van kilo’s melk (829), gehaltevererving (+0.23% vet en +0.15% eiwit), allround exterieur (109) en een goede dochtervruchtbaarheid (103) maken Maiko een breed inzetbare fokstier. Met deze mooie melkplas, positief eiwit, een hoge dochtervruchtbaarheid en positieve gezondheidskenmerken zorgt Delta Maiko natuurlijk ook voor probleemloze koeien.

Jonge stieren

Delta Pitcher Red (Jetstream x Potter Pp x Aram) scoort uitstekend op dochtervruchtbaarheid (107) en uiergezondheid (108). De dochters zullen over ideale lichaamsmaten beschikken en opvallend gemakkelijk produceren met veel kilo’s eiwit (69). Delta Jacko PP-Red (Leader Pp x Brasil x Snowfever) biedt het hoornloze totaalpakket. Zo scoort de stier (+11%) op het fokkerijgetal Better Life Efficiëntie. Deze score dankt hij aan een productiefokwaarde van (960) kilo melk met positieve gehalten, in combinatie met een hoge levensduurverwachting. Jackodochters zullen persistent produceren en de stier scoort goed op alle gezondheidskenmerken.

Dikke melk

Delta Listrotto Red (Rody x Maestro RF x Atlantic) heeft zich deze indexdraai sterk verbeterd op NVI (327 NVI), met name dankzij de hoge gehalten (+0.22% eiwit). De stier vererft een prima levensduur in combinatie met prima gezondheidskenmerken en sterk beenwerk.

Hoornloze nieuwkomer in MRIJ-land

Meervelder Primeur Pp (Don Quichot P x Ewald x Baltimore) is een 75% MRIJ-stier met het unieke kenmerk heterozygoot hoornloos. De dochters zijn goedgebouwd en hebben beste uiers.  Nieuwsflash
 
Oppompverbod in West-Vlaamse waterlopen nog altijd van kracht Lees meer
 
 
Dewulf toont nieuwe opties RA3060, Kwatro en MH-reeks tijdens Potato Europe 2019 Lees meer
 
 
Plan de afzet van uw mest voor mestverwerking tijdig in! Lees meer
 
 
Qualibeef, voorheen Veviba, failliet Lees meer
 
 
Eten we binnenkort sardienen of tonijn uit de Noordzee? Lees meer
 
 
Weinig Italiaanse perenLees meer
 
 
Crisis in fruitsector bedwingen met pruimenteelt Lees meer
 
 
Overname veehouderijen voor stikstofcompensatie Lees meer
 
 
Eerste belastingberekeningen de deur uit Lees meer
 
 
Help het ontstaan van nieuwe dier- en plantenziekten in BelgiŽ te voorkomenLees meer
 
 
POTATO EUROPE: 4-5 september 2019Lees meer
 
 
Bestrijding van klassieke en Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen Lees meer
 
 
NeonicotinoÔdenLees meer