Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 aug 2019 15:12 

CRV-stieren realiseren uitstekende levensproductie met hoge gehalten


Een gezonde en efficiënte veestapel is de basis voor een uitstekende levensproductie. Genetische vooruitgang blijft het speerpunt én consequent fokken levert resultaat. CRV biedt veehouders een ruime stierkeuze voor het verder versterken van de veestapel met een uitstekende levensproductie met hoge gehalten.

Dochtergeteste stieren bevestigen de voorspellingen

Tijdens de afgelopen NRM toonde CRV nog een zeer jeugdige groep beloftevolle Finderdochters. Deze indexdraai komen er nog eens ruim 500 dochters bij en inmiddels heeft Bouw Finder bijna 750 dochters in zijn fokwaarde. Hierbij valt vooral de stijging voor beenwerk op! De Finderdochters hebben een hoge vererving voor levensduur (+959 dagen) én laten hierbij zeer positieve gehalten (+0.11% eiwit en +0.46% vet) zien. Met Delta Reporter voegt CRV een stier met degelijke en efficiënte (+13%) all-round boerenkoeien toe aan haar aanbod. Reporter (Skyfall x Belfast x Surprise) combineert een hoge productie (1049 kilo’s melk) met een dikke plus voor eiwit (+0.14). Hiermee zijn de Reporterdochters, met goed beenwerk, toppers in efficiëntie. De onbetwiste nummer één levensduurspecialist Bouw Rocky blijft op de koppositie (+1148 dagen) en met inmiddels meer dan 300 dochters bezig aan hun derde lactatie. De dochters laten veel kracht en robuustheid zien. De koeien produceren gemakkelijk en houden dit lang en gezond vol.

Rangerzonen belofte voor de toekomst

Double W Ranger bevestigt zijn toppositie met mooie cijfers (405 NVI). Een allround profiel met een hoge score voor totaalexterieur (116), super uiers (115) en benen (111) maakt dat de stier breed inzetbaar is. Ook de Rangerzonen Abundant P RF, Yes, Woody en Wirdum vallen op door veel melk met goede gehalten en hun complete exterieur. Hiermee zijn de Rangerzonen de beloften voor de toekomst. Met Abundant P RF komen de Rangergenen nu ook in beeld voor de roodbonte en/of hoornloze holsteinpopulatie.

Opvallend debuut stierenkaart Delta Maiko

Bij de vorige indexdraai was Delta Maiko de meest opvallende dochtergeteste nieuwkomer. Delta Maiko (Perfect Aiko x Camion) is vanaf nu beschikbaar als fokstier met een fokwaarde gebaseerd op 413 dochters. De combinatie van kilo’s melk (829), gehaltevererving (+0.23% vet en +0.15% eiwit), allround exterieur (109) en een goede dochtervruchtbaarheid (103) maken Maiko een breed inzetbare fokstier. Met deze mooie melkplas, positief eiwit, een hoge dochtervruchtbaarheid en positieve gezondheidskenmerken zorgt Delta Maiko natuurlijk ook voor probleemloze koeien.

Jonge stieren

Delta Pitcher Red (Jetstream x Potter Pp x Aram) scoort uitstekend op dochtervruchtbaarheid (107) en uiergezondheid (108). De dochters zullen over ideale lichaamsmaten beschikken en opvallend gemakkelijk produceren met veel kilo’s eiwit (69). Delta Jacko PP-Red (Leader Pp x Brasil x Snowfever) biedt het hoornloze totaalpakket. Zo scoort de stier (+11%) op het fokkerijgetal Better Life Efficiëntie. Deze score dankt hij aan een productiefokwaarde van (960) kilo melk met positieve gehalten, in combinatie met een hoge levensduurverwachting. Jackodochters zullen persistent produceren en de stier scoort goed op alle gezondheidskenmerken.

Dikke melk

Delta Listrotto Red (Rody x Maestro RF x Atlantic) heeft zich deze indexdraai sterk verbeterd op NVI (327 NVI), met name dankzij de hoge gehalten (+0.22% eiwit). De stier vererft een prima levensduur in combinatie met prima gezondheidskenmerken en sterk beenwerk.

Hoornloze nieuwkomer in MRIJ-land

Meervelder Primeur Pp (Don Quichot P x Ewald x Baltimore) is een 75% MRIJ-stier met het unieke kenmerk heterozygoot hoornloos. De dochters zijn goedgebouwd en hebben beste uiers.  Nieuwsflash
 
Landbouwexpert Kurt Becue geridderd in de Leopoldsorde Lees meer
 
 
Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits bezoekt Agribex Lees meer
 
 
Agribex 2019: West-Vlaanderen telt het meest jonge boerenLees meer
 
 
Agribex 2019 - Johan Colpaert: "open ruimte redden, iedereens bijdrage"Lees meer
 
 
Agribex 2019: 'Landbouwparlement': ‘Met je grond doen wat je wilt, kan niet meer’ Lees meer
 
 
Uitzaaien suikerbietzaden gecoat met thiamethoxam/beta-cyfluthrin/clothianidin tijdelijk toegelatenLees meer
 
 
Agribex 2019: maak kennis met het aanbod opleiding van NACLees meer
 
 
Zesde trefdag van de VarkensAcademie Lees meer
 
 
PCA-noteringLees meer
 
 
SALV geeft beleidswenken voor een klimaatbestendige landbouw Lees meer
 
 
Markttrends in tuinbouwgewassenLees meer
 
 
ILVO zet klimaatonderzoek in de kijker op Agribex 2019Lees meer
 
 
Nieuwe landbouwvoertuigen: verplicht Europees gelijkvormigheidsattest vanaf 1 januari 2020 Lees meer
 
 
Minister Muylle bezoekt Agristo om maatregelen rond brexit voor te stellen Lees meer
 
 
ABS blijft hameren op #boerzktrespect Lees meer
 
 
Voorraadinventarisatie aardappelen november 2019Lees meer
 
 
Steunaanvragen voor landbouwers worden gebruiksvriendelijker Lees meer
 
 
Limagrain Belgium pakt zaaigraanactiviteiten anders aan Lees meer
 
 
Beleidsnota Omgeving 2019-2024Lees meer
 
 
Deskundigen belast met de schatting van dieren voor het Begrotingsfonds voor de gezondheid Lees meer
 
 
Bestrijding van aardappelcysteaaltjesLees meer
 
 
Nieuwe eisen voor landbouwvoertuigen vanaf 1 januari 2020 Lees meer
 
 
Product op basis van metalaxyl-M tijdelijk toegelaten (zaaizaad suikerbieten tegen valse meeldauw)Lees meer
 
 
Brede weersverzekering: Crelan biedt product Vereinigte Hagel aan onder de naam Secufarm6©Lees meer