Ook koolzaad is terug van weggeweest. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met een aantal nieuwe teelten en oliehoudende gewassen.
Waar en wanneer?
Dinsdag 27 juni
Proefcentrum Herent
Blauwe Stap, 3020 Herent
Programma
17.00 u Ontvangst
17.30 u Presentaties
- Voedingsproducten met lokale plantaardige oliën: van koolzaad tot crambe? door Bart Van Droogenbroeck (ILVO – Food Pilot)
- Non-food toepassingen van plantaardige oliën door Jeroen Geuens (Karel de Grote Hogeschool)
18.30 u Broodjes
19.00 u Proefveldrondgang
- Goudsbloem - Evi Matthyssen (KU Leuven) & Sander Vangrunderbeek (Proefcentrum Herent)
- Quinoa - Gerda Cnops (ILVO) & Els Gils (Proefcentrum Herent)
- Soja - Wouter Merckx (KU Leuven) & Johan Van Waes (ILVO)
- Innovatietuin - Ine Vervaeke (Proefcentrum Herent) & Sander Vangrunderbeek (Proefcentrum Herent)
- Koolzaad - Anne-Sophie Vandevoorde (Inagro) & Mieke Vandermersch (Proefcentrum Herent)
- Zoete aardappel - Annelien Tack (PCG) & Patrick Andries (Proefcentrum Herent)
21.00 u Einde proefveldrondgang met drankje
Inschrijven
Deelname is gratis. Graag inschrijven via www.vlaamsbrabant.be/openvelddag
Meer info
Els Gils, Proefcentrum Herent
016 29 01 74, proefcentrum.herent@vlaamsbrabant.be
Uitnodiging