Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 12 dec 2017 11:44 

Officiële inhuldiging Agristo vorige vrijdag (update)


Op vrijdag 8 december heeft Agristo haar nieuwe productiesite langs de expresweg in Wielsbeke officieel ingehuldigd. De nieuwe state-of-the art productiesite werd gebouwd op de voormalige Unilin site, die in juni 2016 door Agristo werd aangekocht.

Bestanden beschikbaar voor download:
foto (3699 Kb)

Sinds 1 oktober is Agristo er ook gestart met de productie van frietjes, nadat begin 2017 de verpakkingsafdeling al in gebruik werd genomen. Hiermee is de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten klaar met de eerste stap in haar uitbreiding van de productiecapaciteit. 

0pnieuw zoektocht naar 100 nieuwe medewerkers

Sinds begin oktober wordt er op de site Wielsbeke al gewerkt van maandag tot zaterdagochtend. Hiervoor rekent Agristo er dagelijks op 80 medewerkers. Vanaf januari starten ook de weekendploegen op, waardoor er op deze site dan al 115 medewerkers zullen werken.

Onlangs werd eveneens beslist om begin 2019 ook de tweede productielijn op te starten. De gebouwen en nutsvoorzieningen voor deze tweede lijn werden bij aanvang reeds opgenomen in de plannen. Voor deze tweede lijn zal het bedrijf opnieuw op zoek gaan naar 60 nieuwe medewerkers voor de site in Wielsbeke. Om deze medewerkers de nodige opleiding te kunnen geven, wil Agristo in januari al beginnen met aanwerven.

Aangezien de andere vestigingen ook blijven groeien zal Agristo in 2018 in totaal zo’n 100-tal vacatures hebben openstaan.

Om deze nieuwe aanwervingsgolf een duwtje in de rug te geven, en de nieuwe vacatures snel en goed te kunnen invullen, start in januari een nieuwe rekruteringscampagne, die de ‘man in het bad’ zal vervangen. Daarnaast organiseert het bedrijf op 6 januari ook een Jobcafé in de pop-up Bar d’Hiver, op een boogscheut van haar site.

Momenteel rolt in Wielsbeke enkel friet van de band. Dagelijks verwerken we per uur 2 grote vrachtwagens aardappelen, wat goed is voor ongeveer 100.000 porties. Voor wie snel de rekensom wil maken: dit komt op ongeveer 2.400.000 porties friet per dag! Nadat deze worden verpakt tot private label product, gaan ze richting het hoogbouwvrieshuis (-21°), waarna ze vertrekken naar hun eindbestemming.

Multimodale mijlpaal

Agristo is op al haar sites toonaangevend op het vlak van efficiëntie, duurzaamheid en ecologie. Het komende jaar zal de frietproducent vanuit de diverse sites ongeveer 30.000 trailers of containers verladen naar haar klanten, waarvan er ongeveer 10.000 via de Havens van Antwerpen en Zeebrugge naar andere continenten zullen verscheept worden. Deze transporten vanuit Wielsbeke zullen niet langer via de weg maar via binnenvaart verlopen

Exact twee weken geleden werd een binnenvaartschip in Antwerpen geladen met 24 lege diepvriescontainers voor Agristo. Via de binnenvaart kwamen deze lege containers aan in de River Terminal van Wielsbeke. Deze werden 1 kilometer verder naar de productiesite van Agristo geshutteld voor belading en terug naar de terminal. Van daaruit ging het via de Leie richting Antwerpen. Op deze manier kan het bedrijf jaarlijks tot 1 miljoen kilometer over de weg besparen, en zo haar ecologische voetafdruk voor een groot deel reduceren.

Agristo, opgericht in 1986, is een dynamische familieonderneming, gespecialiseerd in de productie van diepgevroren en voorgebakken aardappelproducten. Het bedrijf, met hoofdkantoor in het Belgische Harelbeke en drie bijkomende productievestigingen in Tilburg (N), Nazareth (B) en Wielsbeke (B) biedt een uiterst gevarieerd en compleet assortiment van frieten en andere aardappelspecialiteiten. Deze vinden wereldwijd hun afzet, en dit voornamelijk binnen het ‘private label’ marktsegment. In totaal stelt Agristo ruim 730 medewerkers te werk. Sedert de oprichting in is de productiecapaciteit gestegen tot 470.000 ton afgewerkt product per jaar, wat resulteert in een omzet van 345 miljoen euro.

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe productiesite van Agristo in Wielsbeke vertegenwoordigde Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, samen met Europees parlementslid Tom Vandekendelaere het politieke veld in een panelgesprek. Samen met Filip Wallays, commercieel directeur en Hannelore Raes, financieel en HR directeur van Agristo benadrukken ze het belang van de voedingsindustrie voor Vlaanderen.

 

 

 

 



  Nieuwsflash
 
Meer aardappelen nodig voor Lays chips, moeilijk met het huidige klimaatLees meer
 
 
"Wateroverlast in Voeren zal als ramp erkend worden" Lees meer
 
 
Termijnen voor registratie kunstmest worden versoepeld Lees meer
 
 
20.000 euro voor projecten goed voor landbouw én natuur Lees meer
 
 
#PlantHealth4Life Lees meer
 
 
Ontdek de korte keten tijdens de Week van de Korte Keten (18-26 mei 2024) Lees meer
 
 
Open Vld voert actie voor ggo-gewassen Lees meer
 
 
Hoe de verdere daling qua gewasbeschermingsmiddelen- en antibioticagebruik realiseren? Lees meer
 
 
137.000 ton verontreinigde PFAS-grond moet vervangen rond 3M Lees meer
 
 
Digitale en precisielandbouw in het toelatingsproces van gewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
14,6 miljoen euro voor landbouwers die in 2023 met beheerovereenkomst Lees meer
 
 
Lancering van MyGov.be op 14 mei 2024 Lees meer
 
 
Wijziging van diverse bepalingen van het Bodemdecreet Lees meer
 
 
Ontwerp decreet over dierenwelzijnLees meer
 
 
Modulaire omgevingsvergunningsprocedure Lees meer
 
 
Milieueffectrapportage: nieuw decreetLees meer
 
 
Bevordering en de toekomst van de circulaire economie Lees meer
 
 
Landbouworganisaties - SubsidiëringLees meer
 
 
Herkenning van de ziekten in wintertarwe Lees meer