Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 17 apr 2018 14:05 

Belgische voedingsindustrie zoekt nieuwe medewerkers met Food At Work Days


Belgische voedingsbedrijven hebben elk dag duizenden vacatures openstaan. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, en sectorfonds Alimento lanceren daarom de Food At Work Days: een reeks initiatieven en events om jongeren en werkzoekenden warm te maken voor een carrière in de voedingsindustrie. Het hoogtepunt is de uitreiking van de vernieuwde Food At Work Student Awards op 25 april waarvoor we u graag uitnodigen.

Dagelijks 1500 vacatures
 
Maar liefst 90.000 werknemers tellen de Belgische voedingsbedrijven  en elke werkdag zoeken ze 36 nieuwe mensen. VDAB, Forem en Actiris vermelden dagelijks gemiddeld 1500 vacatures bij voedingsbedrijven op hun website, waarvan steeds meer voor technisch geschoolde medewerkers.
 
Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen, ziet hiervoor twee redenen: “Export is en blijft de motor van onze groei en zorgt ervoor dat Belgische voedingsbedrijven investeren in eigen land. Met die investeringen gaan natuurlijk ook jobs gepaard. Daarnaast zorgt de toenemende automatisering, digitalisering en robotisering ervoor dat onze bedrijven steeds meer op zoek zijn naar technisch geschoolde profielen.”
 
Studenten ontmoeten CEO’s
 
Om die vacatures in te vullen lanceert de sector dit voorjaar de “Food At Work Days”. Jongeren en werkzoekenden kunnen daarbij op verschillende events en initiatieven ontdekken welke kansen de voedingsindustrie hun carrière te bieden heeft. De voedingsindustrie werkt daarvoor nauw samen met partners uit het onderwijs en met de VDAB. Op het programma staan onder andere een waaier aan bedrijfsbezoeken en ontmoetingen tussen studenten en CEO’s.



  Nieuwsflash
 
Geen enkele reden om de sociale bijdragen voor de zelfstandigen te verhogenLees meer
 
 
Bestrijden van voedselverspilling Lees meer
 
 
Werking van het team van gemachtigde faunabeheerders Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer