Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 29 okt 2018 13:40 

BIG Challenge zoekt deelnemers voor elfde keer Alpe d’HuZes


Komend jaar gaat opnieuw een grote groep agrariërs een week vrij nemen om deel te nemen aan Alpe d'HuZes. Ze zetten zich daar in om sponsorgeld in te zamelen voor de strijd tegen kanker en om de agrarische sector te promoten. Zaterdag 10 november is de aftrap voor de elfde editie. Nieuwe deelnemers en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Komend jaar gaat opnieuw een grote groep agrariërs een week vrij nemen om deel te nemen aan Alpe d'HuZes. Ze zetten zich daar in om sponsorgeld in te zamelen voor de strijd tegen kanker en om de agrarische sector te promoten. Zaterdag 10 november is de aftrap voor de elfde editie. Nieuwe deelnemers en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Op 5 en 6 juni 2019 zullen weer veel mensen uit de agrarische sector fietsend of lopend onder de vlag van BIG Challenge, farmers against cancer, de Alpe d’Huez beklimmen. Varkens-, melkvee-, kalver- en pluimveehouders, akkerbouwers, tuinders, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers uit Nederland, België, Duitsland en andere landen zetten zich dan samen met vele anderen keihard in om een einde te maken aan de ellende die met kanker gepaard gaat. Voor de betrokkene is het een strijd op leven en dood, waar naasten vaak met onmacht naar kunnen kijken.

€ 8,7 miljoen ingezameld

Tijdens de afgelopen negen edities hebben ruim 1.500 BIG Challenge-deelnemers in totaal 8,7 miljoen euro ingezameld voor Alpe d’HuZes/KWF. Daarmee is BIG Challenge uitgegroeid tot de op een na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding. Belangrijk te weten dat Alpe d’HuZes en BIG Challenge een strikt anti-strijkstokbeleid hanteren: 100% van de giften gaat via KWF naar specifieke onderzoeksprojecten die Alpe d’HuZes samen met KWF selecteert.

Cadeau voor het leven
In 2019 gaat BIG Challenge opnieuw met meerdere teams deelnemen aan Alpe d’HuZes. Marc van de Locht, pluimveehouder in Volkel, fietste al vijf keer mee. ‘Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Als vrijwilliger bij de inzamelacties vooraf aan Alpe d’HuZes, tijdens de week of natuurlijk als deelnemer. Gun jezelf dat cadeau voor het leven’, zegt Marc. Alles voor een Goed, Gezond en Gelukkig leven met kanker. Daarom gaat BIG Challenge door. Om samen met een grote groep mensen uit de agrarische sector op 6 juni 2019 voor de elfde keer over de finish te komen.’

Kom naar de aftrap in Wageningen

Heb je interesse? Kom dan op zaterdag 10 november naar de lanceringsbijeenkomst van BIG Challenge 2019. Daar kom je alles te weten over deze unieke actie. Je bent vanaf 12.00 uur welkom in het Forum-gebouw van de Wageningen UR.
Adres: Droevendaalsesteeg 2, Wageningen. Zorg dat je erbij bent! Aanmelden voor deelname kan via www.bigchallenge.eu.



  Nieuwsflash
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Wijziging van diverse decreten over het landbouw- en visserijbeleid Lees meer
 
 
249.000 euro voor vier lokale voedselregisseurs Lees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Verlening opsporingsvergunning voor aardwarmte in de regio Wielsbeke aan Agristo Lees meer
 
 
Tijdelijke rationalisatie uitrijregels meer dan welkomLees meer
 
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Ontwerpprogramma 2023-2027 van het Federaal Reductieplan voor GewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer