Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 12 jan 2019 00:58 

Agriflanders 2019: Isagri met teeltregistratieprogramma Geofolia en Météus weerstations


In het jaar dat ISAGRI 35 jaar bestaat, worden er terug grote stappen vooruit gezet.
Op het gebied van het teeltregistratieprogramma Geofolia heeft de klant de mogelijkheid alle bestaande percelen gewoon aan te klikken. Zo heeft hij alle info over vorm en oppervlakte van zijn eigen en gehuurde percelen. Daarnaast zal de gebruiker via satellietbeelden bijkomende info zien i.v.m. biomassa en sapstroom van zijn teelten. Deze info in van belang om te weten of de teelt goed en gelijkmatig groeit over het ganse perceel. De koppeling met Fytoweb wordt geapprecieerd door onze klanten. Een teeltfiche die niet in orde is, behoort tot het verleden.

Verder zijn we verheugd om te kunnen aankondigen dat ISAGRI een bronzen medaille gewonnen heeft op de SIMA beurs in Parijs met een tool waarbij de landbouwer zijn data zal kunnen raadplegen via gesproken vragen aan zijn smartphone. Zo zijn we terug een stap verder om alle info te raadplegen terwijl onze handen vrij zijn.

Tijdens de Agribex 2017 beurs heeft ISAGRI zijn Météus weerstations gelanceerd. Na een jaar kunnen we aankondigen dat we een 60 stations geïnstalleerd hebben in België. De gebruiker zal op deze wijze zijn eigen lokale weersituatie kunnen raadplegen via smartphone of computer, maar daarnaast ook de weergegevens van alle andere weerstations die verbonden zijn. We willen zo een netwerk aanleggen over Europa zodat we de echte lokale weersituaties kennen. Lokale weersituaties kunnen van belang zijn om weerschade aan vruchten te kunnen aantonen, bv. Het kunnen aantonen van de regenval uur per uur kan het verschil maken om in aanmerking te komen voor schadeclaims.

Door een overname van chinees bedrijf zet ISAGRI verder in op het perfecte programma voor de varkenssector. Met deze overname worden we de volgende maanden de grootste leverancier van software voor varkens op wereldschaal.

In Vlaanderen is deze zeugenboekhouding Pig’UP 12 maanden geleden gelanceerd. Vandaag is deze software een compleet programma waar we inzetten op de logische en gebruiksvriendelijke werking. We willen computerprogramma’s waar de gebruiker goesting heeft om dit te gebruiken. Dit doen we doen door het gebruik van logische overzichten met kleuren en grafieken waarbij je in één oogopslag weet wat de situatie is. Gewoon al uw computer openen geeft een dashboard waarbij je onmiddellijk een overzicht hebt van alle belangrijke info.

ISAGRI wil het digitale hart zijn op de landbouwbedrijven van de toekomst. We willen dit doen om de landbouwer van morgen alle tools te geven om te slagen. Essentieel in dit verhaal is dat we gekoppeld zullen zijn met andere software. De komende maanden zullen we de mogelijkheid aanbieden om te koppelen aan FOCUS een nieuwe economische tool. Door deze mogelijkheden verder uit te bouwen, helpen we verder de toekomst van de landbouw te verzekeren met systemen die vandaag werken in de praktijk.   

Toch wordt de persoonlijke begeleiding van onze opstartende klant het meest gewaardeerd, als we een bestaande klant over de vloer krijgen tijdens Agriflanders. Iedere opstartende klant krijgt een persoonlijke opleiding bij hem of haar thuis. Dit gebeurt door ervaren opleiders die zelf het computerprogramma gebruiken en zo ervaring hebben in de praktijk. Zoals één van de verkopers altijd zegt: wij verkopers spelen met het programma, onze opleiders werken ganse dagen met het programma.

Meer info op www.isagri.be;

Weerstations

Geert Vandepitte 0471210352  Nieuwsflash
 
Gebruik niet-biologisch zaaizaad of niet-biologische pootaardappelenLees meer
 
 
Vlaamse landbouw en visserij in cijfers Lees meer
 
 
"We gaan naar een klimaat waarin het veel moeilijker is om te leven"Lees meer
 
 
Banken kunnen zaterdagnamiddag openblijven Lees meer
 
 
Vlees: welles nietesLees meer
 
 
Toelatingsproef diergeneeskunde op 1 juli en 31 augustus 2019 Lees meer
 
 
Samen werken aan een eerlijke markt Lees meer
 
 
20 jaar wet marien milieu: start van ‘de zee begint bij jezelf’ Lees meer
 
 
Europa heeft strengste systeem voor goedkeuring gewasbeschermingsmiddelen Lees meer
 
 
Landbouw en Visserij - Stand van zaken diverse dossiersLees meer
 
 
Stopzetting Landbouwrampenfonds - Invoering brede weersverzekering Lees meer
 
 
Verplichtingen rond het gebruik van biocidenLees meer
 
 
Ondersteuning voor start-ups in de aquacultuursectorLees meer
 
 
Verbetering bodemgezondheid samen met Europese boeren Lees meer
 
 
Nieuwe rassen van suikerbiet op de nationale rassenlijstLees meer
 
 
Eiwit-transitie biedt volop opportuniteiten voor Vlaanderen Lees meer
 
 
Vragen over een schaderegeling voor landbouwbedrijven die worden getroffen door botulismeLees meer