Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 19 feb 2019 17:01 

Hilde Crevits bezoekt kaasmakerij van Milcobel in Moorslede


Vlaams minister van Onderwijs en viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de kaasmakerij van zuivelverwerker Milcobel in Moorslede. Er werd onder meer gesproken over innovatie, de melkprijs en duaal leren.

Milcobel is de grootste Belgische zuivelcoöperatie, verenigt 2.600 melkveehouders en telt in West-Vlaanderen alleen al 1.300 werknemers. Jaarlijks trekt het bedrijf tien miljoen euro uit voor innovatie en onderzoek rond voeding en nieuwe productieprocessen.
 
"En dat mag wel eens in de kijker gezet worden. Het gaat niet enkel over de productie, maar ook over dierenwelzijn en het nemen van duurzame, ecologische maatregelen", aldus Crevits. "Ook bij de landbouwer. Met innovatieve technieken kunnen koeien meer produceren waardoor de veestapel kleiner wordt en de landbouw dus duurzamer wordt".
 
Het bezoek paste ook binnen haar bevoegdheden van onderwijs. "De arbeidskrapte maakt het hier in de regio moeilijk om geschikte profielen te vinden, zowel landbouwprofielen als technisch geschoolden. Daarom kan er hier een duurzaam project duaal leren worden opgestart zodat jongeren kennis maken met het bedrijf en hier kunnen doorgroeien", vertelt de minister. In de kaasmakerij in Moorslede alleen al zijn er 40 vacatures.
 
De minister kreeg een volledige rondleiding en zag hoe Milcobel van rauwe melk afgewerkte kazen produceert, zoals Oud Brugge of één van de minister haar favorieten, Brugse Blomme.



  Nieuwsflash
 
Geen enkele reden om de sociale bijdragen voor de zelfstandigen te verhogenLees meer
 
 
Bestrijden van voedselverspilling Lees meer
 
 
Werking van het team van gemachtigde faunabeheerders Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer