Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel

 26 apr 2019 12:36 

Dirk Van Thielen wordt nieuwe voorzitter van BFA


Tijdens BFA’s Algemene Vergadering van 25 april kondigt de nieuwe voorzitter DIRK VAN THIELEN (ARVESTA) aan dat KATRIEN D’HOOGHE aangesteld wordt als directeur van BFA vanaf 1 mei.

Tijdens de Publieke Algemene Vergadering van de Belgian Feed Association , die traditioneel op de laatste donderdag van april wordt gehouden, werd mede gedeeld dat DIRK VAN THIELEN (ARVESTA) door de raad van bestuur van BFA benoemd werd als nieuwe voorzitter.

Dirk Van Thielen vat zijn prioriteiten samen: de collectieve en solidaire kracht bestendigen, het proces van professionaliseren met volle zeilen voort begeleiden, de ingeslagen weg van duurzaamheid strategisch verder zetten, de rol van BFA als schakel van de voedselkolom kracht bijzetten, de andere hete hangijzers goed onderbouwd aanpakken (bioveiligheid, rendabiliteit van de sector, o.a.).
Katrien D’hooghe neemt vanaf 1 mei de directie over van Yvan Dejaegher die nog tot eind 2019 een aantal BFA-specifieke dossiers zal behartigen.

“De diervoederveiligheid op een verantwoorde wijze garanderen blijft uiteraard onze topprioriteit” bevestigt Katrien D’hooghe. “Daarnaast willen we maximaal blijven inzetten om onze rol als volwaardige ketenpartner invulling te geven op basis van een goed onderbouwde dossierkennis. De maatschappelijke thema’s zoals antibioticagebruik in de dierlijke productie, duurzame diervoederstromen, klimaatgerichte doelstellingen helpen verwezenlijken via de dierenvoeding zijn daarbij blijvende aandachtspunten” besluit Katrien D’hooghe.

BFA (Belgian Feed Association), telt ongeveer 160 leden. Samen vertegenwoordigen zij 92% van de nationale productie. De sector stelt 3.600 personen te werk. Met een nationale productie van 7 miljoen ton en een omzet van 4.9 miljard euro is de mengvoederindustrie de belangrijkste toeleverancier van productiemiddelen voor de landbouw.  Nieuwsflash
 
Vrijdag 31 mei, uiterste wijzigingsdatum van de verzamelaanvraag Lees meer
 
 
Oproep 'Burgerplatform Leefbaar E403' tegen het geplande hoogspanningstraject Ventilus Lees meer
 
 
ABS wil anticiperen op aardappeloverschotLees meer
 
 
Vrijwillige intrekking van de vergunning van PIRIMORLees meer
 
 
Samenstelling van het Centraal Comité van het JachtfondsLees meer
 
 
De oprichting van een cannabisbureau Lees meer
 
 
Minister Van den Heuvel investeert in onderzoeksinfrastructuur voor tuinders Lees meer
 
 
KB bestrijding van rundertuberculoseLees meer
 
 
VLAM brengt zijn activiteitenverslag 2018 uit Lees meer
 
 
Actieplan Droogte en Wateroverlast 2019-2021Lees meer
 
 
Verzoen landbouw en natuur Lees meer