Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 30 apr 2019 10:55 

Innovatieve kalverkorrel van ForFarmers realiseert 30% hogere opname


ForFarmers introduceert de vernieuwde Vita Super Pensstart. Door de aangepaste receptuur beginnen kalveren nu eerder met het opnemen van voer. Uit onderzoek is gebleken dat de nieuwe samenstelling een stijging van 30% in voeropname laat zien. Dit komt de jeugdgroei ten goede, ondersteunt de kalfgezondheid en resulteert in een lagere afkalfleeftijd

"Een hogere jeugdgroei resulteert in een lagere afkalfleeftijd"
Bij het jongvee dat melkveehouders aanhouden, wordt steeds meer de focus gelegd op de kwaliteit van de opfok . De vernieuwde Vita Super Pensstart verhoogt de voeropname, wat resulteert in een hogere groei tijdens de melkperiode. Hierdoor kunnen de kalveren eerder worden gespeend en ook eerder worden geïnsemineerd en dat zorgt voor een lagere afkalfleeftijd. De Vita jongveeaanpak van ForFarmers is dé basis voor een gezonde jeugdgroei en dus gezonde, hoogproductieve vaarzen en daar past de vernieuwde Vita Super Pensstart perfect bij.

Jarenlang onderzoek naar het perfecte recept
Het Nutritie- en Innovatiecentrum (NIC) van ForFarmers is continu op zoek naar mogelijkheden om de voeropname bij kalveren te stimuleren en de jeugdgroei te optimaliseren. In de afgelopen jaren zijn er al verschillende kalvervoervarianten met aroma’s en aangepaste samenstellingen uitgetest. Recente proeven met een nieuw soort aroma lieten zeer positieve en stabiele resultaten zien. De voerproeven lieten gemiddeld een stijging van maar liefst 30% voeropname zien in vergelijking met de oude variant. Ook begonnen kalveren eerder aan vaste voeding met het vernieuwde voer. “Het profiel van het nieuwe aroma ligt dicht bij de smaak van Vitamilk melkpoeders”, vertelt Yvan Buddaert , Sector Manager Rundvee bij ForFarmers . “Hierdoor herkent het kalf het voer eerder als veilige voeding.” Toevoeging van meer smakelijke grondstoffen zorgt voor een langdurige hogere opname.

Vita Super Pensstart stimuleert de gezondheid
De Vita Super Pensstart is geschikt voor de jongste kalveren. Het stimuleren van een hoge voeropname in de melkperiode is van belang voor een optimale ontwikkeling van de penspapillen. Ook bevat Vita Super Pensstart Care+, een mengsel van natuurlijke ingrediënten die de weerstand en darmgezondheid van jonge dieren ondersteunt. Zo wordt de kalfgezondheid in de stressvolle speenperiode extra ondersteund en helpt het een speendip te voorkomen.
Beschikbaarheid Vita Super Pensstart
Vita Super Pensstart is zowel beschikbaar in zakgoed, als in een bigbox als in bulk. 



  Nieuwsflash
 
Landbouw en natuur hand in hand in Knokke-HeistLees meer
 
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Het versterken van de productiviteitsgroei Lees meer
 
 
Pesticiden vanaf 2025 in Brusselse privétuinen verbodenLees meer
 
 
Oproep onderzoeksprojecten biolandbouw 2024 Lees meer
 
 
Half mei start veldkeuringen vermeerderingspercelen zaaizaden van landbouwgewassen Lees meer
 
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer