Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 25 sep 2019 14:10 

Competitieprogramma Brussels Livestock Show bekend


Er breekt een nieuw tijdperk aan voor het veeteeltgebeuren op Agribex. Organisator Brussels Livestock Show heeft immers heel wat vernieuwingen in petto. Maar de fans van de traditionele prijskampen hebben niets te vrezen. De vertrouwde klassiekers zoals de kampioenschappen voor melkvee en Belgische trekpaarden blijven op het programma staan. Zij worden aangevuld met enkele hedendaagse, verfrissende events zoals de Brussels Free Jumping Stars en de Ovinpiades voor jonge schaaphouders.

Prijskampen blijven behouden, maar krijgen update

In de loop van 2018 werd aangekondigd dat Brussels Livestock Show samen met Fedagrim een nieuw, hedendaags concept uitwerkte voor het vee-luik van België’s grootste landbouwbeurs. Het gebeuren krijgt een verjongingskuur. Dat bleek onder andere al uit de nieuwe campagneslogan #WeLoveLivestock.

Ondanks de aankomende vernieuwingen, wil Brussels Livestock Show in geen geval raken aan de prijskampen. Die zijn al jaren een vaste waarde en dat zal ook zo blijven. Voorzitter van Brussels Livestock Show Jean Devillers: “Enorm veel fokkers beschouwen de nationale titel nog steeds als dé ultieme erkenning. Daarom kennen de veecompetities op Agribex hun gelijke niet in België.”

Prijskampprogramma Brussels Livestock Show 2019

·        4 december 2019 – Nationaal Kampioenschap Belgisch Witblauw

·        5 december – Nationaal Kampioenschap Schapen en de Ovinpiades voor jonge schaaphouders

·        6 december 2019 – Nationaal Kampioenschap Melkvee

·        7 december 2019 – Brussels Free Jumping Stars

·        8 december 2019 – Nationaal Kampioenschap Belgisch Trekpaard

Het Nationaal Kampioenschap voor Piétrain varkens en de bijhorende veiling kunnen dit jaar helaas niet plaatsvinden omwille van de vaststelling van de Afrikaanse varkenspest bij wilde everzwijnen in Wallonië.

Ovinpiades

Tijdens de editie van 2019 zal je op Brussels Livestock Show ook kunnen genieten van twee volledig nieuwe competities! Zo zal op 5 december niet alleen het Nationaal Kampioenschap Schapen plaatsvinden, maar wordt ook een regionale finale van de Ovinpiades voor jonge schaaphouders georganiseerd. Dit event test de vaardigheden van jongeren tussen 16 en 24 jaar oud in verschillende subdisciplines van het schapenhouden (hoefverzorging, conditiescores, ramkeuze,…). De finalisten stromen bovendien door naar de finales van de Ovinpiades des Jeunes Bergers op het Salon International de L’agriculture in Parijs.

Brussels Free Jumping Stars

Op 7 december keren de sportpaarden terug naar het landbouwsalon. Dan strijden 2- en 3-jarige beloften voor de Brussels Free Jumping Stars-trofee. Deze wedstrijd vrijspringen wordt georganiseerd in samenwerking met AHECS en staat open voor alle erkende stamboeken voor springpaarden.

Sterk aanvullend programma

Het competitieprogramma is natuurlijk ook nog maar het topje van de ijsberg. Brussels Livestock Show wil de eigentijdse, vooruitstrevende landbouwer in de watten leggen. Het competitieprogramma zal daarom aangevuld worden met inspirerende demonstraties en infosessies rond innovatie, verduurzaming en communicatie in de veeteeltsector. Die zullen georganiseerd worden aan de Livestock Bar, de locatie bij uitstek op de vernieuwde veeteeltbeurs, waar exposanten en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.

Bezoekers zullen bovendien ook kennis kunnen maken met het nieuwe initiatief #WeLoveLocal, een beurs-in-de-beurs rond de korte keten. “Brussel ligt niet alleen centraal in België. Ruim 1 miljoen mensen bevinden zich op wandel- of metroafstand van Brussels Expo. Verschillenden onder hen zijn op zoek naar lokale, lekkere, kwaliteitsvolle voedingsproducten en die gaan we tonen. Op #Welovelocal kunnen landbouwbedrijven hun producten vermarkten. Maar we gaan hen ook informeren over mogelijkheden, tendensen, leveranciers,…”, aldus Secretaris van Brussels Livestock Show, Ignace Lootvoet

#welovelivestock

   Nieuwsflash
 
E-commerce kan export van Belgische voeding naar China boosten Lees meer
 
 
SALV tevreden met nieuw OpenruimtefondsLees meer
 
 
DCA-Markets introduceert DCA spot- en termijn prijzen uien Lees meer
 
 
PCA-notering houdt standLees meer
 
 
Francesco Vanderjeugd wil álle Open VLD-leden toekomst van partij mee laten bepalen Lees meer
 
 
Horeca Expo, 17 – 21 november in Flanders Expo GentLees meer
 
 
Droogte/hitte zomer 2019: grondwaterstanden blijven laag voor de tijd van het jaar Lees meer
 
 
De MICHELIN Gids Bib Gourmand Benelux 2020Lees meer
 
 
Agribex 2019: de brede weersverzekering toegelicht Lees meer
 
 
Agribex 2019: VLIF verhoogt steun voor klimaatslimme landbouw Lees meer