Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 okt 2019 09:29 

Week van de Steak-Friet: 10 - 17 oktober


Van 10 tot 17 oktober 2019 organiseert VLAM voor de derde keer op rij samen met de Waalse collega’s van Apaq-W de Week van de steak-friet. We maken er dit jaar nog een groter event van. Noteer dus alvast de Week van de Steak-friet in uw agenda en maak er samen met ons opnieuw een feest van.

De runderen leggen dagelijks in alle vrijheid kilometerslange afstanden af in het schorre gebied en doen zich tegoed aan de zilte planten. Door het eten van deze zilte begroeiing bekomen de dieren hun unieke pré-salé (licht gezouten) smaak die tijdelijk waarneembaar blijft, en heeft het vlees een mooie donkerrode kleur … en ook, en dit kunnen we getuigen, een bijzonder lekkere smaak.

Half september bezocht Europarlementslid Hilde Vautmans de boerderij van Geert & Kris Meersschaert – Van Royen, het Saeftingherhof in Beveren-Kieldrecht.

Op het Saeftingherhof (zie ook www.saeftingher.com) kweken Geert & Kris met veel passie ons Belgische wit-blauwe runderras. En sedert 5 jaar, o.a. als reactie op de te lage prijzen voor hun kwaliteitsproduct, verkopen ze nu ook hun vlees in samengestelde pakketten op hun boerderij.

Hun trots: de 'Présalé'

De runderen leggen dagelijks in alle vrijheid kilometerslange afstanden af in het schorre gebied en doen zich tegoed aan de zilte planten. Door het eten van deze zilte begroeiing bekomen de dieren hun unieke pré-salé (licht gezouten) smaak die tijdelijk waarneembaar blijft, en heeft het vlees een mooie donkerrode kleur … en ook een bijzonder lekkere smaak.

Het proberen waard!

 



  Nieuwsflash
 
Geen enkele reden om de sociale bijdragen voor de zelfstandigen te verhogenLees meer
 
 
Bestrijden van voedselverspilling Lees meer
 
 
Werking van het team van gemachtigde faunabeheerders Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer