Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 okt 2019 09:29 

Week van de Steak-Friet: 10 - 17 oktober


Van 10 tot 17 oktober 2019 organiseert VLAM voor de derde keer op rij samen met de Waalse collega’s van Apaq-W de Week van de steak-friet. We maken er dit jaar nog een groter event van. Noteer dus alvast de Week van de Steak-friet in uw agenda en maak er samen met ons opnieuw een feest van.

De runderen leggen dagelijks in alle vrijheid kilometerslange afstanden af in het schorre gebied en doen zich tegoed aan de zilte planten. Door het eten van deze zilte begroeiing bekomen de dieren hun unieke pré-salé (licht gezouten) smaak die tijdelijk waarneembaar blijft, en heeft het vlees een mooie donkerrode kleur … en ook, en dit kunnen we getuigen, een bijzonder lekkere smaak.

Half september bezocht Europarlementslid Hilde Vautmans de boerderij van Geert & Kris Meersschaert – Van Royen, het Saeftingherhof in Beveren-Kieldrecht.

Op het Saeftingherhof (zie ook www.saeftingher.com) kweken Geert & Kris met veel passie ons Belgische wit-blauwe runderras. En sedert 5 jaar, o.a. als reactie op de te lage prijzen voor hun kwaliteitsproduct, verkopen ze nu ook hun vlees in samengestelde pakketten op hun boerderij.

Hun trots: de 'Présalé'

De runderen leggen dagelijks in alle vrijheid kilometerslange afstanden af in het schorre gebied en doen zich tegoed aan de zilte planten. Door het eten van deze zilte begroeiing bekomen de dieren hun unieke pré-salé (licht gezouten) smaak die tijdelijk waarneembaar blijft, en heeft het vlees een mooie donkerrode kleur … en ook een bijzonder lekkere smaak.

Het proberen waard!

 



  Nieuwsflash
 
Hans Bruyninckx IS opdrachthouder voor stroomgebiedbeheerplannen 2028–2033 Lees meer
 
 
Waarom zijn en blijven de aardappelprijzen laag?Lees meer