Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 29 okt 2019 17:12 

Dewulf op Agritechnica ‘19


Dewulf, full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, brengt zoals gewoonlijk weer heel wat machines mee naar Agritechnica ‘19. De fabrikant zal zeven machines laten zien op haar stand. Die gaan van grondbewerking en poten naar rooien en inschuren. Uiteraard kan ook een klembandrooier niet ontbreken op de stand van Dewulf. De machines zullen te ontdekken zijn van 10 tot en met 16 november in Hannover (DE) (Hal 25 - stand H23).

Dewulf brengt de volgende machines naar Agritechnica 2019:

SC 300 vooraan gemonteerd: onmisbaar voor een perfecte pootbedvoorbereiding
Als de SC 300 frees vooraan gemonteerd is aan de tractor, kan ze eenvoudig gecombineerd worden met een aardappelpootmachine. Met haar grote rotordiameter van 650 mm freest de SC 300 dieper dan een standaard grondfrees en wordt er voldoende losse grond vrijgemaakt voor een optimale rugopbouw en de best mogelijke groeicondities. Standaard is de SC-frees voorzien van 112 geharde haken, opgelast met slijtvast materiaal, maar er zijn ook andere opties mogelijk. De SC 300 frees is betrouwbaar, zelfreinigend en onderhoudsarm.

MS 4000 getrokken: precies poten over 4 rijen
De MS 4000 is een getrokken 4-rijige snarenbedpootmachine en de grootste telg in de befaamde Structural-familie. Deze pootmachine is dé keuze voor telers die de hoogste eisen aan pootcapaciteit stellen. Dat komt dankzij haar aflegnauwkeurigheid en aardappelvriendelijkheid, in combinatie met een hoge rijsnelheid. De MS 4000 heeft een grote bunkerinhoud van 4 ton en biedt een ruime keuze aan opties. De machine op de beurs is uitgerust met een spuitset, Ferti-Flow - een traploos instelbaar banddoseersysteem voor kunstmest - en kooirollen, die met name geschikt zijn voor ruggenvorming op lichtere gronden.

Torro met rijdend lossen bunker: aardappelvriendelijkheid en efficiëntie
Dewulf toont op Agritechnica de variant van haar Torro met rijdend lossen bunker en een hydraulisch aangedreven zeefband 1, waarmee de zeefbandsnelheid 100% variabel geregeld wordt (uniek in segment). Deze getrokken 2-rijige zeefbandrooier heeft bijzondere aandacht voor aardappelvriendelijkheid. Elementen zoals de uniek gekromde loofband en de gepatenteerde ‘Inclino Master®’-technologie dragen daartoe bij. Dankzij haar unieke loofband blijft de valhoogte van het product steeds beperkt tot een absoluut minimum en is er een optimale loofafscheiding. De ‘Inclino Master®’ voorkomt beschadigingen door voortdurend de parallelliteit van de rooiunit in relatie met het veld te meten, controleren en corrigeren.

Kwatro voorzien van bunker met zevende afvoerelevator: ideaal voor rechtstreeks afland laden
De Kwatro, zelfrijdende 4-rijige zeefbandrooier, zal op de beurs zijn uitgerust met het nieuw verbeterde loofrolsysteem en de recent gelanceerde 2-delige bunker met zevende afvoerelevator.
Deze optie zorgt voor extra zeefcapaciteit tijdens het lossen van de bunker en ondersteunt ook rijdend lossen. De bunkervloer met bunkerlatten wordt gevolgd door een afvoerelevator met spijlenketting die overtollige grond zeeft. Deze rooier blinkt daarnaast uit door haar minimale bodemdruk dankzij haar dubbele rupsbanden en groot achterwiel. Uniek aan de Kwatro is bovendien dat de zeefbanden 1, 2 en 3 over de volledige zeefweg geen enkele vernauwing hebben.

GBC: vlotte logistiek en hoge betrouwbaarheid bij het wortelrooien
De GBC is erg populair bij worteltelers en dat heeft zeker zijn redenen. Deze compacte getrokken 1-rijige klembandrooier met bunker is uiterst wendbaar, zelfs op de kleinste percelen. Dankzij haar bunker van 6 m3 is ze in te zetten in elk logistiek proces. Uiteraard is de GBC ook uitgerust met de hoog aangeschreven, onderhoudsarme en unieke klembandrooiertechnologieën van Dewulf: Floating Share, Gearbox Drive en Labyrinth Sealing. Die zorgen voor een maximale stabiliteit, een accurate opname, een perfecte synchronisatie van de messen en voor een hoge duurzaamheid.

MH 241 met Smart-Pin: constante reinigingskwaliteit zonder onderbreking
De MH 241, een stortbunker met een inhoud van 20 m3, zal op de beurs zijn geconfigureerd met een presentatieband, een reinigingsunit met 7 metalen spiraalrollen en een opklapbare Smart-Pin. De presentatieband zorgt steeds voor een gelijkmatige spreiding van het product, bijvoorbeeld in zware omstandigheden. Zo wordt een efficiënte reiniging en dosering bereikt. Dankzij de Smart-Pin, een slijtvast punt dat tussen de spiraalrollen loopt om ze vrij te houden van aanplakkende grond, wordt een constante reinigingskwaliteit van het product gegarandeerd zonder onderbreking in het inschuurproces. De opklapbare pin klapt automatisch op om eventuele loofopstoppingen op de
rollenunit te voorkomen.

MB 111: volautomatisch kisten vullen met hoge capaciteit
De MB 111 is ideaal voor wie met hoge capaciteit kisten wil vullen met een minimum aan vorkheftruckbewegingen. Met deze kistenvuller kan een stapel van 3 lege kisten tegelijk worden aangevoerd. De kisten worden automatisch, in de machine, afgestapeld en doorgevoerd naar de vuleenheid. Tijdens het wegvoeren van de volle kist en het aanvoeren van de lege kist blijft de machine doorwerken, omdat het product tijdelijk wordt gebufferd. De MB 111 vult de kisten in 3 lagen voor een goede verdeling van product en een optimale ventilatie door de kist heen. De machine stapelt de volle kisten per twee op een uitvoerplatform, zodat een vorkheftruck ze eenvoudig kan afvoeren. Dankzij dit volautomatische proces kun je meer dan 80 kisten per uur vullen en dat steeds met een constante capaciteit. De productstroom kan bovendien via 3 zijden aangevoerd worden waardoor je uiterst flexibel bent in elke ruimte. De MB 111 op de beurs is daarnaast uitgerust met een weeginrichting  Nieuwsflash
 
Nieuw tweesterrenrestaurant in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2020 Lees meer
 
 
Limburgse peren op weg om China te veroverenLees meer
 
 
Crevits investeert 100.000 euro in biologische landbouw Lees meer
 
 
Hilde Crevits past kmo-portefeuilles aan Lees meer
 
 
Pachtprijs daalt voor het eerst in jarenLees meer
 
 
Het plattelandsbeleid in het Vlaamse regeerakkoord Lees meer
 
 
Geldboeren met Europese subsidiesLees meer
 
 
DGZ Labo start met autopsie van honden en katten Lees meer
 
 
Beleidsnota van vice minister-president Hilde CrevitsLees meer
 
 
E-commerce kan export van Belgische voeding naar China boosten Lees meer
 
 
SALV tevreden met nieuw OpenruimtefondsLees meer
 
 
DCA-Markets introduceert DCA spot- en termijn prijzen uien Lees meer
 
 
Francesco Vanderjeugd wil álle Open VLD-leden toekomst van partij mee laten bepalen Lees meer
 
 
Droogte/hitte zomer 2019: grondwaterstanden blijven laag voor de tijd van het jaar Lees meer
 
 
Agribex 2019: VLIF verhoogt steun voor klimaatslimme landbouw Lees meer