Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 26 mei 2020 11:53 

Criteria FAVV-controles op kaas versoepeld


Minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) laat de criteria voor controles van het voedselagentschap FAVV bij kaasproducenten versoepelen. Dat berichten de kranten van Sudpresse maandag.

Het FAVV bestelde een wetenschappelijke studie waaruit blijkt dat onder een bepaalde kaap, de aanwezigheid van listeria in bepaalde hoevekazen geen risico inhoudt voor de volksgezondheid.

Daarom werd een advies geformuleerd voor een versoepeling van de controles bij de producenten. “Daarbij blijft de gezondheid van de consument gegarandeerd”, aldus minister Ducarme.

Tot dusver gold een zerotolerantie voor de aanwezigheid van de bacterie in hoevekazen.



  Nieuwsflash
 
Geen enkele reden om de sociale bijdragen voor de zelfstandigen te verhogenLees meer
 
 
Bestrijden van voedselverspilling Lees meer
 
 
Werking van het team van gemachtigde faunabeheerders Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer