Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 18 aug 2020 08:44 

Mini-kiwi verovert winkelschap


Eindelijk zijn ze er weer: heerlijke kiwibessen van bij ons. Kiwibes? Wat is dat nu ook alweer? De kiwibes is een kleine kiwivrucht met zoet vruchtvlees die je met schil en al kan opeten. We hebben er bijna 10 maanden op moeten wachten, maar binnenkort kan je weer genieten van deze heerlijke vitamine C-bommetjes. Dit superfruit van eigen bodem ligt eind augustus opnieuw in de winkels. Geniet er snel van, want het kiwibesseizoen duurt niet lang! Eind oktober is het seizoen immers afgelopen. Ontdek hier alles wat je wil weten over de kiwibes.

Kiwibes, een lokale lekkernij

Al meer dan tien jaar zet Coöperatie Hoogstraten in op deze innovatieve fruitsoort. De kiwibessen zien er misschien exotisch uit, maar ze worden gewoon geteeld in België en Nederland en verkocht onder het Hoogstraten label. In tegenstelling tot de klassieke kiwi die een warm klimaat nodig heeft, kan de kiwibes door het gebruik van de juiste teelttechnieken probleemloos lokaal geproduceerd worden. Bovendien is deze teelt zeer goed bestand tegen ziekten en fruitplagen. Onze kiwibestelers zijn dag in dag uit gepassioneerd aan het werk in hun boomgaard om deze smakelijke toppertjes tot bij je thuis te brengen. De kiwibes heeft een dunne haarloze schil, waardoor men de vrucht in zijn geheel kan eten, zoals een bes of druif. Het vitamine C-gehalte van de kiwibes is gemiddeld 2x zo hoog als dat in een citroen en zelfs 50x hoger in vergelijking met een appel. Afhankelijk van het ras ligt het gehalte tussen 40 en 165 mg/100 g. Het is een heerlijk gezond product, gemakkelijk uit het vuistje te eten en een tof ingrediënt bij het koken.

Kiwibes, de perfecte smaakmaker in je keuken

De kiwibes leent zich perfect voor gerechten in de dagdagelijkse keuken. Dankzij de prachtige zoetzuurbalans van het uitgesproken sappige, zoete vruchtvlees en het licht bittere van de schil leent dit stukje fruit zich zowel voor hartige als zoete bereidingen. Kiwibessen zijn heerlijk als toevoeging aan yoghurt, ijs of andere desserten, maar ook bijzonder lekker in fruitsalades. Uiteraard kan je ze ook vers en ongeschild als tussendoortje eten. Laat je verrassen door de talloze mogelijkheden en kijk snel op www.hoogstraten.eu voor unieke receptjes.

Hoe merk je dat kiwibessen rijp zijn om te eten? Ze voelen zacht aan zoals hun grote broertje de kiwi en zijn donkerder gekleurd dan onrijpe vruchten.

Ook benieuwd? Ga dan zeker op zoek naar dit hapklare en veelzijdige energiebommetje. Kiwibessen zullen al zeker beschikbaar zijn bij Colruyt, Spar, Okay, Aldi, Carrefour en de betere speciaalzaken.



  Nieuwsflash
 
Overstromingen van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen dossierLees meer
 
 
Het versterken van de productiviteitsgroei Lees meer
 
 
Pesticiden vanaf 2025 in Brusselse privétuinen verbodenLees meer
 
 
Oproep onderzoeksprojecten biolandbouw 2024 Lees meer
 
 
Half mei start veldkeuringen vermeerderingspercelen zaaizaden van landbouwgewassen Lees meer
 
 
Gezondheidsrisico's bij Basilicumplanten door irrigatie met vervuild (oppervlakte)water Lees meer
 
 
Aanvulling lijsten van oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen in de landbouwLees meer
 
 
hittegolven én bosbranden zullen 9 keer vaker voorkomen in Oost-Afrika Lees meer
 
 
Tien nieuwe suikerbietrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer