Kiwibes, een lokale lekkernij
Al meer dan tien jaar zet Coöperatie Hoogstraten in op deze innovatieve fruitsoort. De kiwibessen zien er misschien exotisch uit, maar ze worden gewoon geteeld in België en Nederland en verkocht onder het Hoogstraten label. In tegenstelling tot de klassieke kiwi die een warm klimaat nodig heeft, kan de kiwibes door het gebruik van de juiste teelttechnieken probleemloos lokaal geproduceerd worden. Bovendien is deze teelt zeer goed bestand tegen ziekten en fruitplagen. Onze kiwibestelers zijn dag in dag uit gepassioneerd aan het werk in hun boomgaard om deze smakelijke toppertjes tot bij je thuis te brengen. De kiwibes heeft een dunne haarloze schil, waardoor men de vrucht in zijn geheel kan eten, zoals een bes of druif. Het vitamine C-gehalte van de kiwibes is gemiddeld 2x zo hoog als dat in een citroen en zelfs 50x hoger in vergelijking met een appel. Afhankelijk van het ras ligt het gehalte tussen 40 en 165 mg/100 g. Het is een heerlijk gezond product, gemakkelijk uit het vuistje te eten en een tof ingrediënt bij het koken.
Kiwibes, de perfecte smaakmaker in je keuken
De kiwibes leent zich perfect voor gerechten in de dagdagelijkse keuken. Dankzij de prachtige zoetzuurbalans van het uitgesproken sappige, zoete vruchtvlees en het licht bittere van de schil leent dit stukje fruit zich zowel voor hartige als zoete bereidingen. Kiwibessen zijn heerlijk als toevoeging aan yoghurt, ijs of andere desserten, maar ook bijzonder lekker in fruitsalades. Uiteraard kan je ze ook vers en ongeschild als tussendoortje eten. Laat je verrassen door de talloze mogelijkheden en kijk snel op www.hoogstraten.eu voor unieke receptjes.
Hoe merk je dat kiwibessen rijp zijn om te eten? Ze voelen zacht aan zoals hun grote broertje de kiwi en zijn donkerder gekleurd dan onrijpe vruchten.
Ook benieuwd? Ga dan zeker op zoek naar dit hapklare en veelzijdige energiebommetje. Kiwibessen zullen al zeker beschikbaar zijn bij Colruyt, Spar, Okay, Aldi, Carrefour en de betere speciaalzaken.