Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 03 dec 2020 10:47 

Christophe Vermeulen wordt de nieuwe CEO van Belgapom en directeur van FVPhouse


Het bestuursorgaan van Belgapom heeft er unaniem voor gekozen om een samenwerking op te zetten met Christophe Vermeulen als opvolger van Romain Cools als CEO van Belgapom. Hij zal ook als directeur fungeren van FVPhouse, de dienstenkoepel van de federaties uit de handel in en verwerking van aardappelen, groenten en fruit. De functie moest onverwacht opnieuw worden ingevuld nadat Tom Vandenkendelaere, met wie Belgapom en FVPHouse eerder een akkoord hadden, opteerde om Kris Peeters op te volgen in het Europees Parlement.

Marc Van Herreweghe, voorzitter van Belgapom: “Het was voor Belgapom geen eenvoudige opdracht om opnieuw een zoektocht naar een opvolger voor onze huidige waarnemende CEO Romain Cools op te starten. We hebben ons gebaseerd op hetzelfde profiel en voelen ons bijzonder goed bij de figuur van Christophe Vermeulen. Zowel zijn opleiding als zijn ervaring op nationaal en internationaal vlak vormen een sterke basis om de sector zijn bedrijven bij te staan en te vertegenwoordigen. Zoals eerder afgesproken blijft Romain Cools actief als adviseur ten dienste van zijn opvolger en dit tot half 2021. Vervolgens zal hij nog tot eind 2021 het Belgapom en FVPhouse in raad en daad bijstaan waar nodig. Op deze wijze zullen we hem wellicht nog ontmoeten op onze internationale vakbeurs Interpom van 28 t.e.m. 30 november 2021 in Kortrijk XPO. Dit belangrijke Europese aardappelevent werd omwille van de coronacrisis met een jaar uitgesteld.”

Romain Cools: “2020 was, licht uitgedrukt, geen gemakkelijk jaar. De coronacrisis speelt ook onze sector zwaar parten en de perikelen rond mijn opvolging maakten het niet eenvoudiger. Maar toch ben ik een tevreden man. Met Vandenkendelaere hebben we een sterk aanspreekpunt in Europa en ik ben ook bijzonder blij dat ons bestuur Christophe Vermeulen heeft aangeduid als mijn opvolger. Ik heb hem leren kennen via zijn activiteiten binnen het Europees Parlement en net als mijn collega’s waren we onder de indruk van zijn dossierkennis en vooral zijn groot enthousiasme. Dit zijn twee eigenschappen die me verzekeren dat Belgapom en FVPhouse in goede handen terechtkomen. Het feit dat Christophe kan terugvallen op een excellent en gemotiveerd team binnen FVPhouse, biedt een bijkomende garantie op een goede dienstverlening aan onze bedrijven.”

“Ik ben blij dat Christophe op 1 januari kan starten. Halverwege volgend jaar glijd ik mijn pensioen in aan maar tot dan kan ik hem met raad en daad bijstaan. Ik wil graag mijn ervaring delen als secretaris van Belgapom, wat ik toch 30 jaar geweest ben, maar ook als algemeen secretaris van Vegebe (de federatie van de verwerkte groenten), Europatat (de Europese aardappelhandel) en EUPPA (de Europese aardappelverwerkende industrie). Ik stop trouwens nog niet helemaal: tot na het World Potato Congress in Dublin in juni 2022  blijf ik voorzitter/CEO van de Canadese NGO World Potato Congress inc, een netwerkplatform voor de globale aardappelketen.”

Christophe Vermeulen is jurist gespecialiseerd in Europees Recht. Na een korte passage aan de Brugse balie was hij actief als parlementair medewerker in het Vlaamse en Federale Parlement. Hij werkte als bilateraal attaché op Buitenlandse Zaken en als adviseur op het kabinet Overheidsbedrijven. De laatste jaren lag zijn focus echter op Europa waar hij zich als teamleider, communicatieverantwoordelijke en adviseur handel en buitenlands beleid in het Europees Parlement, kon verdiepen in de voor de sector erg belangrijke Europese politiek. Toen al werkte hij samen met de aardappelsector rond de handelsconflicten omtrent de export van Belgische diepvriesaardappelen. Ook het Brexit-dossier, het nieuwe GLB, de contouren van de Green Deal en de vrijhandelsakkoorden met onder meer Canada en Australië/Nieuw-Zeeland volgde hij actief mee op. Hij was interim-voorzitter van JONGCD&V in 2012 en was eind vorig jaar 1 van de 7 kandidaten in de nationale voorzittersverkiezingen van CD&V.

Christophe Vermeulen: “Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat de Raad van Bestuur in mij heeft gesteld. Mijn goesting en gedrevenheid zijn erg groot. Dat zal ook nodig zijn want een monument als Romain Cools opvolgen is op zijn zachtst gezegd een behoorlijke uitdaging. Ik ben uitermate trots dat ik de belangen van onze aardappelsector, het kroonjuweel van onze agro-voedingsindustrie, mag verdedigen. En er ligt werk op de plank: de corona-crisis, de Brexit, anti-dumping, de Green deal, de vele uitdagingen rond duurzaamheid en gezondheid...  het lijstje is behoorlijk indrukwekkend. Het doet me deugd dat Romain heeft aangeboden om de overgang heel nauwgezet mee te helpen begeleiden en ik kijk er erg naar uit om er met het ganse team stevig in te vliegen.”  Nieuwsflash
 
Fraude met meststalen Lees meer
 
 
Boer zoekt BankLees meer
 
 
Werken in koude weersomstandighedenLees meer
 
 
Kans op normale grondwaterstanden bij start groeiseizoen is kleinLees meer
 
 
Campagne bietenzaad SESVANDERHAVE van start: wees erbijLees meer
 
 
Tijdelijke VLIF-waarborg getroffen boeren door slechte conjunctuur, vogelgriep of BrexitLees meer
 
 
Nieuw voederbietras op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Nieuw voederbietras op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Vier nieuwe kuilmaÔsrassen op de Belgische rassenlijst Lees meer
 
 
Elf nieuwe suikerbietrassen op de nationale rassenlijst Lees meer
 
 
Seizoen voorjaarsbloeiers start met week van de tulp van 16 tot 23 januariLees meer
 
 
Droogte: niet alleen naar de landbouw wijzenLees meer
 
 
Productievoorschriften gebruik niet-biologisch zaaizaad of niet-biologische pootaardappelenLees meer
 
 
Jacht van 1 juli 2020 tot 30 juni 2025Lees meer
 
 
Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) - Steunaanvragen Lees meer
 
 
Daniel Ryckmans nieuwe secretaris NEPG Lees meer
 
 
Evaluatie van de risicoís voor het leefmilieu van ggo'sLees meer
 
 
Winterprei bemesten Lees meer
 
 
Wetgevend kader betreffende de kunstmestregistersLees meer
 
 
Phytofar wint rechtszaak glyfosaat WalloniŽLees meer
 
 
Informatie over de brede weersverzekering 2021Lees meer