Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 17 sep 2021 07:40 

Milcobel onder de hamer


Troostwijk is aangesteld om de inboedel van de vestiging van Milcobel in Schoten te veilen. Milcobel is de belangrijkste Belgische zuivelcoöperatie die de melk van 2.400 melkveebedrijven ophaalt en verwerkt tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals melkpoeder, kazen, roomijs, boter, room en melkdranken. Troostwijk gaat op zoek naar een nieuwe bestemming voor het waardevol materiaal uit de vestiging. Complete lijnen voor melkverwerking komen bovendien nooit of zelfden in zijn geheel op de markt: een buitenkans voor andere bedrijven in de productie en verwerking van melk. Nog tot 7 oktober kan iedereen online bieden op de verschillende loten.

 

Vestiging in Schoten van grootste Belgische zuivelcoöperatie Milcobel onder de hamer

Troostwijk is aangesteld om de inboedel van de vestiging van Milcobel in Schoten te veilen. Milcobel is de belangrijkste Belgische zuivelcoöperatie die de melk van 2.400 melkveebedrijven ophaalt en verwerkt tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals melkpoeder, kazen, roomijs, boter, room en melkdranken. Troostwijk gaat op zoek naar een nieuwe bestemming voor het waardevol materiaal uit de vestiging. Complete lijnen voor melkverwerking komen bovendien nooit of zelfden in zijn geheel op de markt: een  buitenkans voor andere bedrijven in de productie en verwerking van melk. Nog tot 7 oktober kan iedereen online bieden op de verschillende loten.

Milcobel is vooral sterk aanwezig in Vlaanderen. De ganse groep haalt met zijn vloot van 60 vrachtwagens jaarlijks 1,6 miljard liter melk op bij de melkveehouders, verwerkt ze en brengt de aangemaakte producten op de markt. Milcobel kondigde vorig jaar aan dat het wil stoppen met de eigen productie van melk en melkdrankjes in Schoten. In Schoten werden de merken Inza, Choco! En Yogho! geproduceerd. Volgens Milcobel is de sluiting van de locatie in Schoten te wijten aan het feit dat we met z’n allen steeds minder melk drinken. Daarnaast zou de fabriek in Schoten wat verouderd zijn, waardoor er te veel investeringen nodig zijn. De vestigingen in Kallo, Brugge en Langemark blijven wel bestaan.

Zelden compleet melkverwerkingsbedrijf op de markt

De volledige inboedel van de vestiging in Schoten gaat onder de hamer. Ook al is de fabriek zelf wat verouderd, de inboedel is volgens Troostwijk in perfecte staat. Het gaat om allerlei zuivelapparatuur, van AMPAC Pet-lijnen, Tetralijnen, opslag- en melktanks tot meng- en doseerunits en een volautomatisch magazijn, gereedschappen, rollend materiaal en kantoormeubilair.

“Voor concurrerende bedrijven in de productie en verwerking van melk is dit aanbod bijzonder interessant en uiterst uniek. Dergelijke complete lijnen komen zelden of nooit in zijn geheel op de markt”, benadrukt Joos Dauwe, regiomanager bij Troostwijk.

Volgens Troostwijk zal de veiling vooral buitenlandse aandacht genereren, want een deel van de lijnen is vandaag al overgekocht door een Belgische concurrent.

Praktisch

Einddatum: 07/10/2021 14:00

Kijkdag: 05-10-2021 09:00-16:00

Ophaaldag: volgens uitleverschema

Adres: Wasserijstraat 52900 Schoten

Link naar de veiling: https://www.troostwijkauctions.com/nl/dairy-processing-plant-due-to-closure-of-milcobel-schoten-/01-37591/


 

 


  Nieuwsflash
 
Melkveehouders kunnen mee het klimaatvraagstuk oplossen Lees meer
 
 
!!Erkende DROOGTE 2020: laatste dagen om schadedossier in te dienenLees meer
 
 
Overstromingen 14-16 juli 2021 in WalloniŽ erkend als ramp: indienen schadedossiers Lees meer
 
 
VLIF-steun voor investeringen in de omkaderingssector van land- en tuinbouw. - oproep 2021Lees meer
 
 
Bedrijfsontwikkeling enkel na bewezen mestverwerkingLees meer
 
 
Graanprijs boven 280 euro/TLees meer
 
 
Nieuwe diffusietoren Tiense Suikerraffinaderij Lees meer
 
 
6 landen heropenen hun markten voor Belgisch pluimveeLees meer
 
 
Rendement groeite vlas 2021 Lees meer
 
 
Staalname voor nitraatresidu aanvragen? Lees meer
 
 
Steun voor precisielandbouw via pre-ecoregelingenLees meer
 
 
Het watergebruik in de landbouwLees meer
 
 
Steun aan de Vlaamse varkenssector in crisisLees meer
 
 
Erkende rampen noodweer WalloniŽ 14-16 juli en 24 juli 2021: besluit vergoedingsregelingLees meer
 
 
LCG-graanavonden najaar 2021 Lees meer
 
 
LCG rassenonderzoek wintertarwe en -gerstLees meer
 
 
Overstromingen WalloniŽ op 24 juli 2021 erkend als algemene rampLees meer
 
 
1921: het droogste jaar van de 20ste eeuw Lees meer
 
 
Eindelijk Interpom Kortrijk 28-30 november 2021Lees meer