Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 22 jun 2022 13:47 

Flanders Foal Championship veulenprijskamp


Flanders Foal Championship, het open veulenkampioenschap van BWP Leiestreek staat weer voor de deur. En het belooft een onvergetelijke editie te worden met geweldige naturaprijzen en een topambiance. Maar er is nog veel meer.
De organisatoren kijker er alvast naar uit om enthousiaste paardenfans uit Vlaanderen, Wallonië en zelfs Frankrijk massaal te mogen verwelkomen, als deelnemer of als bezoeker.

BWP Leiestreek, a passion for breeding

ALLE STAMBOEKEN | 3 DISCIPLINES

Flanders Foal Championship is misschien wel het meest complete veulenkampioenschap ter wereld. De wedstrijd staat niet enkel open voor veulens uit alle erkende stamboeken voor sportpaarden. Maar het is ook het enige event dat - Naast reeksen voor jumping- en dressuurveulens - een competitie voor eventingveulens organiseert.

INTERNATIONALE & BWP-JURY

   

BWP Leiestreek nodigt ook dit jaar weer enkele gekende internationale juryleden uit. Daarnaast zal een BWP-jury aanwezig zijn die de selecties bepaalt voor de nationale veulenprijskamp. Tijdens het evenement kunnen fokkers trouwens ook bij een BWP veulencontroleur terecht om hun veulen meteen in het stamboek op te laten nemen.

WERELDWIJDE ONLINE STREAMING

Op Flanders Foal Championship loopt je veulen niet alleen in de kijker bij een groot publiek ter plaatse. De wedstrijd wordt ook gestreamd via het internationale platform van Clip My Horse. Over heel de wereld kunnen geïnteresseerden zowel live volgen als uitgesteld video's bekijken. En dat is duidelijk een schot in de roos. De beelden van 2021 werden immers zowel in België als daarbuiten veelvuldig bekeken.

JOUW TICKET NAAR DE JUISTE VEILING FENCES - PRINSJESDAG - BWP ONLINE FOAL AUCTION

Op Flanders Foal Championship loopt je veulen niet alleen in de kijker bij een groot publiek ter plaatse en online (via Clip My Horse). Er zullen ook spotters van de bekende internationale Fences en Prinsjesdag veilingen en uiteraard ook van de BWP Online Foal Auction aanwezig zijn. Op het inschrijvingsformulier kan je aangeven of je jouw veulen kandidaat wil stellen. We bezorgen de comités dan alvast de nodige info.

GOLDEN RIVER AUCTION, sponsored by InterReg

Net zoals in 2021 organiseert BWP Leiestreek een dikke maand na de prijskamp de Golden River Auction, sponsored by InterReg. Deze online veiling staat open voor alle veulens die deelnamen aan Flanders Foal Championship en loopt van 15 tot en met 17 augustus op het digitale platform van Equinia. Voorafgaandelijk worden een professionele videoshoot (door het team van Clip My Horse) en veeartscontroles georganiseerd. Reserveer daarvoor alvast zaterdag 16 juli in je agenda. Place to be: Kasari stables (Iepersestraat 85 8530 Harelbeke).

Je kan je deelname bevestigen via het inschrijvingsformulier van Flanders Foal Championship of ter plaatse op 9 juli tijdens de veulenprijskamp. Deelnemen kan aan een totale kostprijs van slechts €250 excl. btw. Voor deze veiling moet je veulen dus niet geselecteerd worden. Het volstaat om gewoon deel te nemen aan het veulenkampioenschap en dan beslis jij zelf als fokker om je veulen al dan niet aan te bieden op de Golden River Auction. 

Schrijf je veulen(s) dan meteen in voor Flanders Foal Championship. BWP Leiestreek staat op je te wachten met een enthousiaste ploeg, geweldige prijzen, heerlijke catering en een onvergetelijke wedstrijd voor échte paardenmensen, with a passion for breeding.

» Klik hier om in te schrijven

 

 


  Nieuwsflash
 
Nog te erkennen rampen 2021 Lees meer
 
 
Slim met stikstof en koolstofLees meer
 
 
Erkenning overstroming 14-17 juli 2021 als ramp: bijkomende gemeentenLees meer
 
 
Afschaffing constructie 'samengestelde landbouwer' Lees meer
 
 
Veel onzekerheden bij start nieuw aardappelseizoenLees meer
 
 
Uitkoopregeling voor varkensboeren Lees meer
 
 
Nood aan rechtszekere en rechtvaardige PAS met toekomstperspectief Lees meer
 
 
Uitbetaling basisbetaling, premie vergroening, premie jonge landbouwers, herverdelingspremie, ...Lees meer
 
 
Rampenfonds droogte 2020: veel tť lang wachten op uitbetalingLees meer
 
 
Reductie van stikstof door het gebruik van zeolietLees meer
 
 
Innovatiemogelijkheden voor een bijna emissievrije landbouwLees meer
 
 
In 2022 meer zomergranen en korrelmaÔs, maar minder groenten Lees meer