Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 22 mei 2023 08:49 

Canada zoekt agrarische immigranten om sector op peil te houden


Meer dan 40 procent van de Canadese boeren gaat naar verwachting binnen tien jaar met pensioen. Dat zal leiden tot een tekort van 24.000 vakmensen in de Canadese land- en tuinbouw.

Verder gevolg is dat het land mogelijk te kampen krijgt met een voedseltekort. Daarvoor waarschuwt een studie van de University of Guelph, de Boston Consulting Group en de Royal Bank of Canada.

Uit het onderzoek blijkt ook dat twee derde van die boeren nog niet weet wie hun bedrijf zal overnemen. De studie constateert dat het aantal agrarisch ondernemers in het land in twintig jaar is gedaald van 346.000 tot 262.000. Canada zal de komende tien jaar 30.000 immigranten moeten opnemen om het personeelstekort op te vangen en om ervoor te zorgen dat ook de Canadese landbouwsector meer voedsel kan produceren voor de groeiende wereldbevolking.

Andere landen, zoals Japan en Nieuw-Zeeland, die met soortgelijke uitdagingen te maken krijgen, ontwikkelen in hoog tempo nationale strategieën. Ze bieden stimulansen voor geschoolde buitenlandse arbeidskrachten om de landbouwsector te betreden, zo blijkt uit de studie. De onderzoekers vinden dat Canada ook die kant op moet.

 


  Nieuwsflash
 
Verliezen in de melkveehouderij door hittegolven becijferd Lees meer
 
 
Biologische kwaliteit oppervlaktewater op het goede spoorLees meer
 
 
Carbon Farming Lees meer
 
 
Prijsstijgingen landbouwproducten in EU zwakken af Lees meer
 
 
N-VA bereid om stikstofdecreet aan te passen Lees meer