Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 sep 2023 16:50 

Belorta neemt sectorgenoot BFV over


Groente- en Fruitveiling Belorta neemt Belgische Fruitveiling over. De Belgische Mededingingsautoriteit ziet geen graten in de overname, meldt de concurrentiewaakhond dinsdag in een persbericht.

Er werd al langer gepraat over de overname, was in de media te lezen. De overname werd eind augustus aangemeld bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Die zag geen problemen voor de marktwerking en keurde maandag na een verkorte procedure de overname goed.

Belorta uit Sint-Katelijne-Waver verkoopt groenten en fruit via de vestigingen in Sint-Katelijne-Waver, Wezet (Visé), Fernelmont, Sint-Truiden, Zellik en Borgloon. Belgische Fruitveiling uit Sint-Truiden focust vooral op fruit en veilt slechts een beperkte hoeveelheid groenten. Belorta krijgt er met de overname vestigingen in Sint-Truiden, Glabbeek, Zoutleeuw en Vrasene bij.

'Beide partijen verkopen producten aan export- en importbedrijven, retailers, groot- en kleinhandelaars en de verwerkende industrie', zegt de BMA. 'Naast de organisatie van de verkoop van producten van hun vennoten verlenen ze tevens ondersteunende diensten op het gebied van marketing, productontwikkeling, logistiek, financiën en administratie, kwaliteitscontrole, informatie- en communicatietechnologie en overige dienstverlening, zoals koeling, sorteren en verpakken.'

 


  Nieuwsflash
 
Verliezen in de melkveehouderij door hittegolven becijferd Lees meer
 
 
Biologische kwaliteit oppervlaktewater op het goede spoorLees meer
 
 
Carbon Farming Lees meer
 
 
Prijsstijgingen landbouwproducten in EU zwakken af Lees meer
 
 
N-VA bereid om stikstofdecreet aan te passen Lees meer