Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 12 feb 2024 14:15 

Michelin 2024: 15 nieuwe Bib Gourmand


De bekendmaking van de nieuwe Bib Gourmand restaurants is het startschot van een spannende periode voor Belgische en Luxemburgse chefs. Binnen twee weken, op maandag 26 februari, worden namelijk de MICHELIN sterren voor 2024 voorgesteld in het Antwerpse A Room With a Zoo.

Werner Loens, selectiedirecteur van de MICHELIN Gidsen in de Benelux: “We verheugen ons om naar jaarlijkse gewoonte de nieuwe selectie Bib Gourmand restaurants voor België en Luxemburg voor te stellen. Deze zaken dragen de filosofie uit om een geweldige maaltijd aan te bieden voor een gematigde prijs. Het maakt niet uit of dit in de vorm is van mezze, tapas of een klassiek driegangenmenu. De restaurants die dit jaar worden onderscheiden met een Bib Gourmand tonen aan dat ze zich niet aan één stijl of concept houden, maar wel één constante hebben: verdomd lekker eten. Dit eclectisch panorama gezellige adressen moet elke gourmand van dichtbij ontdekken.”

De Bib Gourmand selectie in België en Luxemburg telt dit jaar 15 nieuwe adressen. Met 6 Brusselse nieuwkomers valt op dat chefs in de hoofdstad steeds meer inzetten op een geweldige verhouding tussen prijs, plezier en kwaliteit. Denk aan de originele creaties van Kline in Brussel en St Kilda in Ukkel, de traditionele brasseriekost van Le Variétés in Elsene, de Koreaanse friszurigheid van ANJU in Sint-Gillis, de wereldse lekkernijen van L’épicerie Nomad in Elsene en de Zuid-Japanse finesse van Yoka Tomo in Schaarbeek.

De Bib Gourmand voelt zich traditiegetrouw thuis in Wallonië, en dat is met zes nieuwe adresjes dit jaar niet anders. Mona Lisa in Yvoir, Enoteca in Luik en Au Phil des Saveurs in Bois-de-Villers uiten hun generositeit graag met mediterrane schwung. Le Confessionnal in Dinant en Garde Manger in Gesves kiezen dan weer eerder voor traditionele power. En wie in Luik op zoek is naar hippe smaakbommetjes, moet zeker bij Magma binnenstappen.

In Vlaanderen springt de stad Brugge eruit met twee nieuwe Bib Gourmand restaurants. Onslow en Quatre Vins zijn wereldse adresjes die poespas achterwege laten. En dat geldt eveneens voor Furbetto in Heverlee, waar de kracht van Italiaanse ‘eenvoud’ aangetoond wordt.

 


  Nieuwsflash
 
Ana­ly­se re­cent­ste perceelsaangifteLees meer
 
 
Droog­te­over­leg: oppomp­ver­bod op alle onbe­vaar­ba­re waterlopen Lees meer
 
 
Fedagrim maakt zich op voor AGRIBEX 2025 Lees meer
 
 
België een van de droogste regio's van Europa begin juniLees meer
 
 
Opmaak overstromingsgevaarkaarten en overstromingsrisicokaarten - Draaiboek Lees meer
 
 
Verplicht gewasbeschermingsmiddelenregister - Overleg Lees meer
 
 
Draaiboek 'Coördinatie bij waterschaarste en droogte' Lees meer
 
 
Vlaanderen is goed voor ongeveer 7% van de Europese in- en uitvoer van agrarische producten Lees meer
 
 
Over PFAS regels en normenLees meer
 
 
Adviesverlening in het kader van het vergunningenbeleid Lees meer
 
 
Kritiek op het beleid van de Vlaamse RegeringLees meer
 
 
15 landen bouwen samen de gemeenschappelijk Europese landbouw- dataspace Lees meer
 
 
Landbouwers zijn volop bezig met het verduurzamen van de landbouwpraktijken Lees meer
 
 
Aardappelverbruik in Belgiën in 2024Lees meer
 
 
Hendrik Vandamme wordt nieuwe voorzitter van CBBLees meer
 
 
Voorzichtig herstel ondernemersvertrouwen, vertrouwen in de economie op een historisch dieptepuntLees meer