Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 30 mrt 2024 10:07 

21 nieuwe ‘farmhouse lodges’ bij Pairi Daiza


Dierenpark Pairi Daiza heeft zijn aanbod van logies uitgebreid met 21 nieuwe ‘farmhouse lodges’ rond een miniboerderij. De 21 nieuwe kamers bieden een direct contact met de boerderijdieren. Het project werd donderdag voorgesteld tijdens een persconferentie in het park.

Pairi Daiza heeft 7,8 miljoen euro geïnvesteerd in het project. “Ik denk niet dat er een andere grote dierentuin is die evenveel middelen besteed heeft aan de boerderijdieren, die niet gezien worden als uitzonderlijk, maar die nochtans evenveel liefde en respect verdienen als de zeldzame en bedreigde dieren”, aldus Eric Domb, oprichter en voorzitter van Pairi Daiza.

Concreet heeft de renovatie van 1.400 vierkante meter aan gebouwen een jaar geduurd. Bij momenten werden tot 70 arbeiders ingezet. “Op technisch gebied waren het geen ingewikkelde werken, maar op erfgoedvlak wel”, zegt Jérémy Lannoy, directeur grote projecten bij Pairi Daiza.

“Zo was het ploegengebouw bijvoorbeeld geklasseerd en moest het dus gerestaureerd worden volgens de regels. Daarnaast hebben we ook getracht om edele natuurlijke materialen (hout, steen... ) te gebruiken om deze boerderij haar karakter van weleer terug te geven.”

Met het nieuwe aanbod zet het dierenpark zijn positionering als verblijfsbestemming voort, waarmee het in juni 2019 van start ging. “Met een bezettingsgraad van 81 procent bij het begin, is die voor het Pairi Daiza Resort blijven toenemen, tot een record van bijna 95 procent in 2023. Die trend lijkt zich overigens door te zetten in 2024, klinkt het.

Zowat 60 procent van de bezoekers van het park zijn Belgen (35 procent Vlamingen en 25 procent Franstaligen). Van de 40 procent buitenlandse bezoekers zijn de Fransen goed voor 25 procent.

 


  Nieuwsflash
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als rampLees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vóór 30 april inLees meer