Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 30 mrt 2024 09:03 

West-Vlaams aanbestedingsplatform is te weinig gekend


Sinds 1 maart 2023 is het nieuwe digitale platform voor West-Vlaamse aanbestedingen van start gegaan: www.goedaanbesteed.be. Het platform bundelt alle overheidsopdrachten van West-Vlaamse overheden.

Provincieraadslid Johan De Poorter vroeg naar een evaluatie van het systeem na 1 jaar: “Nu blijkt dat het platform te weinig gekend is en daardoor te weinig gebruikt. De deputatie heeft nu aan Kernpunt de opdracht gegeven om een nieuwe campagne op te starten”, aldus De Poorter.

Het West-Vlaams platform goedaanbesteed.be bundelt West-Vlaamse overheidsopdrachten en brengt overheden snel en eenvoudig in contact met lokale leveranciers. Deze interactieve website overtuigde begin maart 2023 1016 ondernemers en 51 lokale besturen om zich te registreren. Het platform kan gebruikt worden voor alle overheidsopdrachten zonder publicatieplicht. De opdracht kan dus tot stand komen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als het werkelijke bedrag van de opdracht niet hoger is dan 139.000 EUR. "We hebben herhaaldelijk gevraagd om een dergelijk platform op te zetten om onze lokale bedrijven te ondersteunen en de toegankelijkheid van openbare aanbestedingen te verbeteren," aldus Johan De Poorter. "Het is essentieel gezien 20% van onze economie afhankelijk is van overheidsopdrachten."

“Er zijn afgelopen jaar slechts 75 aanbestedingen uitgeschreven geweest en 1.600 van de 130.000 West-Vlaamse bedrijven hebben zich aangemeld. Het aantal bedrijven en aanbestedingen moet naar omhoog. Daarom de oproep aan de POM om alle bedrijven te informeren. Tenslotte, maar 18 van de 64 West-Vlaamse gemeentes hebben aanbestedingen uitgeschreven het voorbije jaar”, reageert provincieraadslid Johan De Poorter (N-VA) enigszins teleurgesteld.

“Om de participatie te vergroten heeft de deputatie nu opdracht gegeven aan KERNpunt om een nieuwe campagne te starten. Het resultaat na 1 jaar www.goedaanbesteed.be moet beter.  We verwachten concrete acties van de POM en de provincie West-Vlaanderen om de effectiviteit van het platform te vergroten," concludeert Johan De Poorter.

 


  Nieuwsflash
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als rampLees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vr 30 april inLees meer