Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Vorig ArtikelVorig artikel Volgend artikelVolgend Artikel

 02 apr 2024 14:02 

Toon Denys wordt secretaris-generaal van het Departement Omgeving


De Vlaamse regering heeft Toon Denys gekozen als nieuwe secretaris-generaal van het Departement Omgeving. Denys is op dit moment leidend ambtenaar van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), dat een centrale rol vervult in het verbeteren van de waterkwaliteit, de uitvoering van landinrichtingsprojecten en de uitvoering van het plattelandsbeleid.

​​​​​Als bio- ingenieur en ingenieur in milieusanering is hij volgens de Vlaamse regering de geschikte opvolger van huidig waarnemend leidend ambtenaar Ivo Palmers. Denys start op 1 juni. “Toon is een geschikte kandidaat om Departement Omgeving te leiden en zijn ervaring ten dienste te stellen voor een beter omgevingsbeleid in gans Vlaanderen", aldus Vlaams minister bevoegd voor Omgeving Zuhal Demir.

Het Departement Omgeving is op 1 april 2017 ontstaan uit een fusie van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en Ruimte Vlaanderen. Ze staat in voor beleidsvoorbereiding binnen het brede omgevingsbeleid en staat in nauw contact met lokale besturen voor ruimtelijke uitvoeringsplannen en vergunningenbeleid. Het Departement Omgeving is ook bevoegd voor handhaving en omgevingsinspectie en houdt toezicht op beslissingen van lokale besturen. Zo gaat het Departement Omgeving in beroep tegen vergunningen van lokale besturen voor bouwen in watergevoelig gebied.

Voor de vacature van secretaris-generaal van departement Omgeving waren 29 kandidaten. Na de screening van de CV's aan de vereisten inzake diploma en ervaring werden de weerhouden kandidaten onderworpen aan een uitgebreide selectieprocedure onder leiding van een extern selectiebureau. Die procedure bestond uit verschillende onderdelen zoals een sterkte-zwakteanalyse, een diepte-interview en de uitwerking van een managementcase.

Finaal werden de resterende kandidaten onderworpen aan eindgesprekken voor de kernministerraad en vakminister Demir. Die oordeelden gezamenlijk dat Denys de beste kandidaat is, wat deze namiddag door de voltallige ministerraad bevestigd wordt. Hij start op 1 juni.

Toon Denys is 57 jaar oud en genoot de opleidingen bio- ingenieur en ingenieur in milieusanering. Hij is sinds 1991 werkzaam bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), waar hij sinds 2009 gedelegeerd bestu​urder is. De VLM vervult een centrale rol in het verbeteren van de waterkwaliteit, de uitvoering van landinrichtingsprojecten en de uitvoering van het plattelandsbeleid.

Minister Demir dankt waarnemend secretaris-generaal Ivo Palmers om ​de goede leiding te verzekeren van het departement Omgeving de voorbije maanden.

De start van Denys bij het Departement Omgeving betekent tegelijk het vertrek van Denys bij de VLM als gedelegeerd bestuurder. Er zal weldra een zoektocht opgestart worden naar een nieuwe leidend ambtenaar voor de Vlaamse Landmaatschappij.​

 


  Nieuwsflash
 
Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Brede weersverzekering 2024: aanvragen voor 30/4Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als rampLees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer
 
 
Na de natte winter: eerst de spade, dan de bewerking! Lees meer
 
 
Jachtwild - Seizoenen 2021, 2022 en 2023 Lees meer
 
 
Kunstmest uitsparen Lees meer
 
 
ILVO bouwt hoogtechnologische Feed Pilot Lees meer
 
 
Drones en AI in de strijd tegen aardappelziekteLees meer
 
 
Optimalisatie spuittechniek: tips voor duurzamer gebruik Lees meer
 
 
Plantgoedsubsidie? Dien je facturen vr 30 april inLees meer