Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 14 apr 2017 15:13 

FAVV vormt, informeert en controleert: Aangekondigde controleactie in de distributiesector


Van 29 mei tem 2 juni organiseert het Voedselagentschap een aangekondigde controleactie in de distributiesector in de stad Mortsel en het Antwerpse district Wilrijk.

Het doel van een "aangekondigde controleactie" bestaat erin, de operatoren ertoe aan te zetten om altijd en overal in orde te zijn op het vlak van voedselveiligheid. Zo kan er voldaan worden aan de verwachtingen van de consument en is de voedselveiligheid ten allen tijd gegarandeerd, ongeacht of er controles zijn. De actie past ook in een aanpak gebaseerd op het informeren en sensibiliseren van de operatoren die actief zijn in de voedselketen, en meer in het bijzonder van de kleinhandelaars van de B2C-sector. 
In dit kader organiseert het Agentschap vormings- en informatiesessies en dit met de waardevolle hulp van de gemeenten.
Opleidingssessie door de voorlichtingscel en informatiesessie door de Provinciale Controle-eenheid Antwerpen.

Er worden twee opleidings- en informatiesessies georganiseerd: één op 2 mei in samenwerking met de stad Antwerpen - district Wilrijk en één op 4 mei in samenwerking met de stad Mortsel. De regelgeving i.v.m. voedselveiligheid wordt, tijdens deze sessies, door de voorlichtingscel op een aanschouwelijke manier voorgesteld en vertaald in termen die een makkelijke toepassing in de praktijk mogelijk maken.
Een controleur geeft uitleg over het verloop en de belangrijkste punten van een inspectie om de bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden op het controlebezoek van het FAVV. En natuurlijk wordt er, zoals altijd, voldoende tijd uitgetrokken om te antwoorden op vragen.



  Nieuwsflash
 
Geen enkele reden om de sociale bijdragen voor de zelfstandigen te verhogenLees meer
 
 
Bestrijden van voedselverspilling Lees meer
 
 
Werking van het team van gemachtigde faunabeheerders Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer