|
29 jun 2017 |
10:09 |
|
Bijna helft Vlaamse ziekenhuizen niet in orde met voedselveiligheid
Bijna de helft van de Vlaamse ziekenhuiskeukens (47,2 procent) was vorig jaar niet in orde met de hygiëne. Dat blijkt uit gegevens van het Federaal Voedselagentschap (FAVV). Hun inspecteurs stelden in verschillende ziekenhuiskeukens vast dat de temperatuur in frigo’s te hoog was, sommige oppervlakken onvoldoende proper waren of dat de houdbaarheidsdatum van producten was overschreden.
|
“Zulke tekortkomingen kunnen niet door de beugel. Alle keukens hebben meteen orde op zaken moeten stellen”, aldus woordvoerster Katrien Beullens. “Problemen met de voedselveiligheid, waardoor keukens tijdelijk gesloten moesten worden, zijn er niet geweest.”
“We mogen niet dramatiseren”, reageert Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaanderen. “Dit betekent niet dat er plots meer infecties gaan opduiken. Sowieso hebben wij ook een eigen controlesysteem en dat wordt streng opgevolgd. We gaan wel bekijken wat er nog beter kan en die zaken aanpakken.” Het Voedselagentschap gaat extra opleidingen organiseren, in samenwerking met ziekenhuizen.
|
|
|
|