Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 30 aug 2017 07:59 

Terugroeping van OKay en OKay Compact


Terugroeping van Pitavlees 500g.
Probleemstelling : mogelijke aanwezigheid van salmonella.

Bij microbiologische controles door het interne labo werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in pitavlees. Daarom hebben OKay en OKay Compact, in overleg met het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) beslist om dit product uit de verkoop te nemen.

OKay en OKay Compact vragen hun klanten om dit product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Het product wordt dan terugbetaald. Intussen werd het product in alle winkels uit de rekken gehaald.

Mogelijke symptomen van salmonellabesmetting

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 u. na de besmetting.

De symptomen duren meestal 4 à 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.

Hebt u van dit pitavlees gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts.

Productomschrijving:
Pitavlees 500 g
Artikelnummer: 37578
Houdbaarheidsdatum: 2/9/2017
Verkoopsperiode: 25/8 t.e.m. 29/8/2017
Type verpakking: transparante schaal met folie
Producent: Colruyt Group Fine Food Meat, Bilkensveld 3, 1500 Halle

Voor meer informatie kunnen klanten terecht op het nummer 02 345 2345.

Contactpersoon:
Hanne Poppe
Persverantwoordelijke Colruyt Group
Tel.: 0473 92 45 10



  Nieuwsflash
 
Geen enkele reden om de sociale bijdragen voor de zelfstandigen te verhogenLees meer
 
 
Bestrijden van voedselverspilling Lees meer
 
 
Werking van het team van gemachtigde faunabeheerders Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer