Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 28 mrt 2018 15:59 

Crelan Foundation geeft sporters een duwtje in de rug via Sponsorise.me


Op 12 januari 2018 lanceerde Crelan de Crelan Foundation, een maatschappelijk initiatief voor en door coöperanten. In het kader van die Crelan Foundation werkt de bank nu ook samen met het Europese crowdfundingplatform Sponsorise.me. Crelan treedt daarbij op als partner en steunt zo sportieve projecten. Ondertussen staan de eerste twee projecten waarvan Crelan partner is, al online.

Crelan Foundation

Als coöperatieve bank is Crelan ervan overtuigd dat ze naast een rol als financieel adviseur ook een maatschappelijk engagement te vervullen heeft. Met Crelan Foundation wil ze haar steentje bijdragen aan de maatschappij door haar coöperanten de kans te geven om een aanvraag in te dienen voor steun aan een maatschappelijk project dat ze willen realiseren. Uit die aanvragen selecteert het Crelan Foundation comité jaarlijks een aantal projecten dat ze financieel zal steunen. Daarnaast organiseert Crelan Foundation ook zelf initiatieven en liefdadigheidsacties, met de medewerkers van de bank.

Sponsorise.me

Crelan Foundation focust zich op vijf domeinen: gezondheid, opleiding, cultuur, milieu en crowdfunding in de sport. Op het gebied van sport werkt de bank samen met het platform Sponsorise.me, het eerste Europese crowdfundingplatform dat uitsluitend gewijd is aan sportieve projecten.

“Wij zijn verheugd dat Crelan als partner wil toetreden tot ons platform. Crelan is een maatschappelijk geëngageerde bank die zelf ook al enkele grote atleten sponsort. Door de steun van Crelan kunnen we onze werking uitbreiden en nog meer sporters helpen hun doel te bereiken.”

Door als partner van bepaalde projecten op te treden, geeft Crelan zichtbaarheid aan die campagnes. Enkel projecten met een partner verschijnen immers op de website van Sponsorise.me. Bovendien zorgt Crelan voor een financiële bijdrage van 1.000 euro aan het project. De voorwaarde is wel dat het project slaagt, dat wil zeggen dat de sporter ook via zijn eigen netwerk voldoende geld moet kunnen inzamelen.

“Door ons partnership met Sponsorise.me willen we sporters en sportclubs de kans geven om hun dromen te realiseren. Dankzij het systeem van crowdfunding kunnen we op een innovatieve en creatieve manier ervoor zorgen dat mooie projecten de sympathie en de steun van het grote publiek krijgen. Het project krijgt een persoonlijke touch en verbindt de sporters met hun omgeving. Dat is wat we als coöperatieve bank willen doen: dromen realiseren en mensen met elkaar verbinden.”
(Philippe Voisin, CEO Crelan)

Eerste twee projecten

Crelan Foundation wil in 2018 tien projecten steunen via Sponsorise.me. Ondertussen is de bank al partner van twee projecten: The Tackelback en Boitsfort Rugby Club. Beide projecten zijn al van start gegaan en staan op de website van Sponsorise.me. The Tackelback, een hockeyploeg uit Sint-Lambrechts-Woluwe, zamelt geld in om op buitenlandse stage te kunnen vertrekken als voorbereiding op het wedstrijdseizoen waarin ze willen doorstoten naar de 1ste regionale divisie. De Boitsfort Rugby Club wil dan weer rugbyballen kunnen kopen voor alle jeugdspelertjes van de club, opdat ze thuis hun individuele techniek kunnen verbeteren door vertrouwd te raken met deze vrij speciale en onvoorspelbare bal.

Meer informatie over deze projecten en over Sponsorise.me vindt u op www.sponsorise.me.
Alle informatie over Crelan Foundation leest u op www.crelan.be.



  Nieuwsflash
 
Meer aardappelen nodig voor Lays chips, moeilijk met het huidige klimaatLees meer
 
 
"Wateroverlast in Voeren zal als ramp erkend worden" Lees meer
 
 
Termijnen voor registratie kunstmest worden versoepeld Lees meer
 
 
20.000 euro voor projecten goed voor landbouw én natuur Lees meer
 
 
#PlantHealth4Life Lees meer
 
 
Ontdek de korte keten tijdens de Week van de Korte Keten (18-26 mei 2024) Lees meer
 
 
Open Vld voert actie voor ggo-gewassen Lees meer
 
 
Hoe de verdere daling qua gewasbeschermingsmiddelen- en antibioticagebruik realiseren? Lees meer
 
 
137.000 ton verontreinigde PFAS-grond moet vervangen rond 3M Lees meer
 
 
Digitale en precisielandbouw in het toelatingsproces van gewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
14,6 miljoen euro voor landbouwers die in 2023 met beheerovereenkomst Lees meer
 
 
Lancering van MyGov.be op 14 mei 2024 Lees meer
 
 
Wijziging van diverse bepalingen van het Bodemdecreet Lees meer
 
 
Ontwerp decreet over dierenwelzijnLees meer
 
 
Modulaire omgevingsvergunningsprocedure Lees meer
 
 
Milieueffectrapportage: nieuw decreetLees meer
 
 
Bevordering en de toekomst van de circulaire economie Lees meer
 
 
Landbouworganisaties - SubsidiëringLees meer
 
 
Herkenning van de ziekten in wintertarwe Lees meer