Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 04 jan 2019 17:34 

De checklists "inspecties" van het FAVV


Om zijn inspecties uit te voeren, gebruikt het FAVV checklists. Een checklist is een lijst van punten die de controleur van het FAVV onderzoekt bij een controle. Checklists zorgen ervoor dat controles overal op de zelfde manier en zo objectief mogelijk verlopen. Op basis van deze checklists geeft de controleur u het eindresultaat van zijn bezoek.

Waarom de checklists "inspecties" raadplegen?

Sinds jaren worden deze checklists op de website van het FAVV ter beschikking gesteld van bedrijven in de voedselketen om het te helpen de voedselveiligheid te verzekeren en de wetgeving te respecteren, en ook om hen te helpen controle door het FAVV optimaal voor te bereiden. Het is een beetje alsof de studenten het controleblad van de leraar al kunnen inkijken voordat het examen plaats vindt!

NEW! Sinds kort zijn de checklists te raadplegen via een praktische zoekmodule. De meeste bevatten nu ook commentaren waardoor u gemakkelijker begrijpt wat er precies door het FAVV gecontroleerd wordt. Deze commentaren waren vroeger reeds beschikbaar in de checklists voor de controle van kleine ondernemingen die rechtstreeks aan de eindverbruiker verkopen om hun werk te vergemakkelijken. Dit werd nu uitgebreid naar alle bedrijven in de voedselketen.

Gegroepeerd opzoeken van checklists: eenvoudig en praktisch!

  • Vanaf nu kunt u de checklists opzoeken volgens de activiteiten die u uitoefent. U krijgt dus enkel de checklists die u aanbelangen. U hoeft daarvoor dus geen lange lijst meer te doorlopen. U kan uiteraard meerdere activiteiten selecteren. Dit is handig als u bijvoorbeeld slager bent maar ook belegde broodjes bereidt. Zoals vroeger worden de checklists u aangeboden als een PDF-bestand dat u kunt opslaan op uw computer of afdrukken.
  • Als u wil kunt u de checklists ook opzoeken volgens "plaats – activiteit – product" (PAP-code). Als u het nummer ervan kent kunt u ook specifieke checklists opzoeken op nummer.
  • Van elke checklist krijgt u steeds de meest recente versie te zien (met andere woorden deze die op dit moment van toepassing is). Als u een eerdere (gearchiveerde) versie wil raadplegen, kunt u die oproepen met een druk op een knop in de kolom "archief".
  • Alle checklists zijn nu ook beschikbaar met commentaar (en niet langer alleen deze voor de sector distributie zoals vroeger) om u de interpretatie van de te controleren punten gemakkelijker te maken. Zo weet u precies wat de vereisten van de checklist inhouden en kunt u de controle nog beter voorbereiden. Omdat u de regels beter kan toepassen verzekert u meteen ook beter de voedselveiligheid van uw producten.

Benieuwd? Neem een kijkje op onze website.

U vindt er ook een korte handleiding zodat u direct aan de slag kunt.

De zoekmodule zal regelmatig worden verbeterd en voorzien van nieuwe functionaliteiten. De checklists en de zoekmodule komen binnenkort ook ter beschikking in het Duits.



  Nieuwsflash
 
Brede weersverzekering 2024: offerte aanvragen voor 30/4!!Lees meer
 
 
Tijdelijke rationalisatie uitrijregels meer dan welkomLees meer
 
 
Open Food Conference Lees meer
 
 
Overstroming van 5 - 22 november 2023 erkend als ramp: indienen vanaf 19/4/2024Lees meer
 
 
De Under-Cover overkapping ook in land- en tuinbouwLees meer
 
 
Packaging: find a workable agreement for the fruit and vegetables sector Lees meer
 
 
Ontwerpprogramma 2023-2027 van het Federaal Reductieplan voor GewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
Afschaffen constructie ‘samengestelde landbouwer’: overgangsregeling Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum en belangrijke data voor de verzamelaanvraag 2024 Lees meer
 
 
Infosessies stikstofdecreet Vlaamse overheid Lees meer