Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 24 jan 2020 12:34 

Hoe de voedselveiligheid verzekeren?


Een duurzamere voedselketen omvat verschillende facetten, gaande van een milieuvriendelijke productie en ‘fair trade’ tot het vermijden van voedselverspilling en het aanbieden van een voedzaam en gezond product. In de praktijk blijkt het soms een uitdaging te zijn om te streven naar meer duurzaamheid en tegelijk de voedselveiligheid te garanderen en wettelijke normen na te leven. Toch hoeft dit nieuwe initiatieven niet in de weg te staan, zolang er maar voldoende oog is voor de mogelijke risico’s. Het Wetenschappelijk Comité ingesteld bij het FAVV hecht daarom veel belang aan dit thema,zowel tijdens haar jaarlijkse conferenties als in bepaalde adviezen.

Bestanden beschikbaar voor download:
Advies (132.8 Kb)


  Nieuwsflash
 
Geen enkele reden om de sociale bijdragen voor de zelfstandigen te verhogenLees meer
 
 
Bestrijden van voedselverspilling Lees meer
 
 
Werking van het team van gemachtigde faunabeheerders Lees meer
 
 
Gebruik van de pesticide glyfosaat Lees meer
 
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer