Akkerbouw
Algemeen
Agenda
Benelux
EU
Het weer
Wereldwijd
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Algemeen - Benelux

17 items in deze categorie.
 vandaag: 21 mei 2019 geen items 
 gisteren: 20 mei 2019 geen items 
 laatste week: 14 mei 2019 - 20 2019 6 items 

Premiesubsidie voor een brede weersverzekering landbouwsector goedgekeurd (14:49)

Op voorstel van minister Koen Van den Heuvel

Lees meer

Overlegplatform behartigt belangen Belgische dronesector (10:50)

Wereldwijd kent de dronesector een enorme opgang, dus ook in ons land. Om de sector te ondersteunen in zijn ontwikkeling, werd de Belgian Civil Drone Council opgericht, een nationaal overlegplatform dat alle betrokken actoren uit de publieke en privé-sector samenbrengt.

Lees meer

Marleen Merckx ontdekt de trotse stiel van tomaten kweken (10:06)

Herken je dit? Je haast je ’s avonds door de supermarkt en koopt fruit en groenten zonder écht te kijken waar ze vandaan komen. Van dichtbij of van heel wat verder? Vaak dat laatste, terwijl er in ons land zoveel kwekers zijn die het beste van zichzelf geven om lekkere producten op onze tafels te zetten. Daar mogen ze best trots op zijn – #boerentrots, als het ware! Actrice Marleen Merckx – Simonneke uit ‘Thuis’ – deed met veel enthousiasme een ‘jobswitch’ met een gepassioneerd tomatenkweker.

Lees meer

'Transfarmation': eerste drijvende boerderij ter wereld in Rotterdam (08:37)

In Rotterdam is de eerste drijvende boerderij ter wereld gerealiseerd. Prioriteiten zijn: dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie. Gezond voedsel produceren in steden, dichtbij de consument. Dat noemen wij ‘Transfarmation’.

Floating Farm produceert op een circulaire en klimaat adaptieve manier gezond voedsel op de plek waar mensen wonen. Zo dragen wij bij aan een gezondere, bewustere en duurzame samenleving.

Lees meer

Samen voor een sterker lokaal landbouwbeleid Nieuwe landbouwcijfers geven lokale besturen duidelijke (14:03)

Vandaag is de website www.provincie.incijfers.be uitgebreid met gedetailleerde land- en tuinbouwcijfers. Een belangrijke ondersteuning voor lokale besturen om hun landbouwbeleid vorm te geven. Op de website vinden ze specifieke data tot op gemeenteniveau, wat tot nu toe nergens beschikbaar was.

Lees meer

Vetsmelter Jan Verkest (59) overleden (07:50)

‘Vetsmelter’ Jan Verkest uit Grammene bij Deinze is dit weekend op 59-jarige overleden in Zwitserland, waar hij sinds twee jaar woonde samen met zijn vrouw.

Lees meer

 2 weken geleden: 07 mei 2019 - 14 2019 11 items 

1.66 miljoen euro ter ondersteuning voor zorgboerderijen (09:48)

De Vlaamse landbouwsector kent een lange traditie van zorgverstrekking aan hulpbehoevenden. Zorgvragers van alle leeftijden en achtergronden doen beroep op de opvang en begeleiding die onze boeren aanbieden op hun erf. Mensen met een persoonlijkheidsstoornis, met een fysieke of mentale beperking, jongeren die tijdelijk schoolmoe zijn, kansarmen, werklozen, … elk hebben ze hun eigen reden om naar een zorgboerderij te gaan.

Lees meer

Wat bij een waterdroogte? (16:56)

Door de droogte van vorige zomer en de beperkte regenval blijft het grondwaterpeil in Vlaanderen gevaarlijk laag. Met mogelijks een nieuwe droge zomer in het vooruitzicht is de kans reëel dat in Vlaanderen een afschakelplan voor watergebruik in werking zal treden. Dat zal bepalen wie prioritair aanspraak kan maken op water, en wie niet.

Lees meer

Grondwaterpeil in april gedaald (12:20)

Het grondwaterpeil in Vlaanderen was voor de tijd van het jaar al erg laag, het droge weer van april heeft dat nog versterkt. Zeker in Limburg en Vlaams-Brabant is de toestand slecht.

Lees meer

Man overleden aan verwondingen na botsing met tractor in Diksmuide (11:55)

Een 78-jarige man die op 1 april in Diksmuide met zijn fiets onder de wielen van een tractor terechtkwam, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het parket van Veurne

Lees meer

Wijziging drinkwaterbesluit (met SALV en SERV) (08:19)

Minaraad, SERV en SALV adviseerden op vraag van de Vlaamse Regering over een aantal wijzigingen aan het drinkwaterbesluit. Daarbij focussen ze op de regeling over de afkondiging van preventieve maatregelen bij een dreigend kwantiteitsprobleem (bv. sproeiverbod).

Lees meer

Belgische en Nederlandse douanediensten gaan samen in zee (03:56)

Vandaag 8 mei 2019, vond een operationele uitvoering plaats van een raamconvenant afgesloten tussen de douanediensten van België en Nederland in aanwezigheid van Vicepremier en minister van Financiën, Alexander De Croo, Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de Belgische douane en Nanette van Schelven, algemeen directeur douane Nederland.

Lees meer

Waarom u grasstroken op landbouwpercelen niet mag gebruiken als doorgang (16:19)

Grasstroken die aangelegd zijn op een landbouwperceel in het kader van een beheerovereenkomst met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) mogen niet als doorgang gebruikt worden. U mag er dus niet op wandelen of over rijden met een voertuig. Doet u dat toch, dan is de landbouwer daarvan de dupe. Hij riskeert dan immers een lagere vergoeding voor zijn overeenkomst.

Lees meer

Dierlijke bijproducten en afgeleide producten (07:53)

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 juni 2013 betreffende dierlijke bijproducten en afgeleide producten

Lees meer

UNIZO lanceert dossier tegen administratieve rompslomp (15:27)

"Maak van het verminderen van de administratieve rompslomp een absolute prioriteit." Die oproep lanceert Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, bij de presentatie van het dossier dat de organisatie daarover realiseerde. Volgens het UNIZO-onderzoek behoren administratieve lasten nog atlijd tot dé grootste bronnen van ergernis voor KMO-zaakvoerders.

Lees meer

Droogte dwingt schepen in het Panama-kanaal tot minder vracht (15:24)

Een intense droogte die gerelateerd is aan El Niño heeft het waterniveau in het meer Gatun in Panama aanzienlijk verlaagd, waardoor de kanaalautoriteiten beperkingen op scheepsladingen moeten leggen.

Lees meer

Wet houdende diverse bepalingen inzake landbouw en bepaalde begrotingsfondsen (08:53)

Lees meer

  Nieuwsflash
 
Vrijdag 31 mei, uiterste wijzigingsdatum van de verzamelaanvraag Lees meer
 
 
Oproep 'Burgerplatform Leefbaar E403' tegen het geplande hoogspanningstraject Ventilus Lees meer
 
 
ABS wil anticiperen op aardappeloverschotLees meer
 
 
Vrijwillige intrekking van de vergunning van PIRIMORLees meer
 
 
Samenstelling van het Centraal Comité van het JachtfondsLees meer
 
 
De oprichting van een cannabisbureau Lees meer
 
 
Minister Van den Heuvel investeert in onderzoeksinfrastructuur voor tuinders Lees meer
 
 
KB bestrijding van rundertuberculoseLees meer
 
 
VLAM brengt zijn activiteitenverslag 2018 uit Lees meer
 
 
Actieplan Droogte en Wateroverlast 2019-2021Lees meer
 
 
Verzoen landbouw en natuur Lees meer