Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 26 nov 2019 11:03 

Brede weersverzekering: Crelan biedt product Vereinigte Hagel aan onder de naam Secufarm6©


Crelan en de gespecialiseerde verzekeraar Vereinigte Hagel gaan samenwerken om de Vlaamse land- en tuinbouwers de mogelijkheid te bieden een brede weersverzekering af te sluiten.

De bank speelt hiermee in op de gewijzigde regelgeving voor landbouwrampen in het Vlaamse Gewest. De Vlaamse Overheid voorziet immers in een uitdoofscenario voor het rampenfonds en stelt daar een subsidiëring van verzekeringspremies tegenover.
 
Bescherming tegen weersinvloeden
 
Het weer heeft een enorme impact op de oogst. De laatste jaren veroorzaakten extreme weersomstandigheden zoals droogte, hagel en vorst ernstige schade aan heel wat gewassen.
 
In 2017 en 2018 bood Crelan haar landbouwklanten die schade hadden opgelopen door vorst of droogte de mogelijkheid om de kapitaalaflossing van hun investeringskrediet met een jaar op te schorten. Op die manier wou de bank de druk op de liquiditeitspositie van de getroffen bedrijven helpen verlichten.
 
Als het weersfenomeen als landbouwramp wordt erkend, kan de getroffen land- of tuinbouwer ook een aanvraag voor schadeloosstelling indienen bij het rampenfonds.
Maar dat systeem zal in de komende jaren verdwijnen in Vlaanderen. In de plaats komt een subsidiesysteem die het afsluiten van een brede weersverzekering wil promoten.
 
Land- en tuinbouwers in Vlaanderen, die in 2020 een erkende brede weersverzekering afsluiten, kunnen een subsidie ontvangen die 65% van de jaarlijkse verzekeringspremie (exclusief verzekeringstaks) bedraagt.
 
Verruiming van het aanbod
 
Om dit verzekeringsproduct te kunnen aanbieden aan haar Vlaamse landbouwklanten is de bank een samenwerking aangegaan met de gespecialiseerde verzekeraar Vereinigte Hagel.
 
Vereinigte Hagel is een coöperatieve agrarische verzekeraar, opgericht in 1824. Het bedrijf is actief in 10 Europese landen en is marktleider in zowel Nederland als Europa. De experts van de maatschappij zijn zelf actieve land- of tuinbouwers met heel wat praktijkervaring. Een snelle schadeafhandeling staat voor de verzekeraar dan ook centraal.
 
De Crelan-agenten zullen optreden als tussenpersoon en met hun expertise de land- en tuinbouwers begeleiden bij het afsluiten van de verzekering. Bij een schade-aangifte zal Vereinigte Hagel een expert langssturen en het dossier met de land- of tuinbouwer verder afhandelen.
 
Jean-Paul Grégoire, bestuurder-directeur bij Crelan: “Als bank met roots in de land- en tuinbouwsector vinden we het belangrijk dat ons gespecialiseerde financiële aanbod voor de sector wordt aangevuld met de brede weersverzekering. Dit product stelt onze landbouwklanten in staat om hun teelten te beschermen tegen weersinvloeden en meer specifiek biedt het de land- en tuinbouwers in Vlaanderen de mogelijkheid om in te gaan op de gewijzigde regelgeving voor landbouwrampen. We zijn ervan overtuigd dat we met Vereinigte Hagel een ervaren partner hebben die met zijn expertise een meerwaarde zal vormen voor onze Vlaamse landbouwklanten.”
 
Het product zal aangeboden worden onder de naam Secufarm6© en zal vanaf 8 januari beschikbaar zijn voor de Crelan-klanten. Offertes kunnen eerder aangevraagd worden.  Nieuwsflash
 
Toestand wintergranen 25-26 mei 2020 Lees meer
 
 
L’AFSCA et Corona: le redémarrage de votre activité Lees meer
 
 
Corona - FAVV herstart activiteitLees meer
 
 
Preventief beregenen, nog nooit meegemaaktLees meer
 
 
Hoe aardappelen telen binnen MAP VI? Lees meer
 
 
Zuhal Demir wil bevoegdheid om heel Vlaanderen captatieverbod op te leggen Lees meer
 
 
Algemene Vergadering Phytofar 2020: Jaar van de plantengezondheid (en de mensengezondheid)! Lees meer
 
 
Ook Nederlandse boeren veel kopzorgen over droogteLees meer
 
 
Zijn homozygoot stress negatieve eindbeerlijnen de toekomst? Lees meer
 
 
Criteria FAVV-controles op kaas versoepeld Lees meer
 
 
Boeren mogen water halen bij TienseLees meer
 
 
ILVO en UGENT werken aan effectief en haalbaar hitteplan voor varkens Lees meer
 
 
Doe mee aan de Zomer van de Korte Keten Lees meer
 
 
Captatieverbod nu voor hele IjzerbekkenLees meer
 
 
Veldkeuringen vermeerderingspercelen pootaardappelen Lees meer
 
 
financiering ophaling en verwerking van krengen voor 2020Lees meer
 
 
Biedt gezuiverd afvalwater van Aquafin-installatie uitkomst tijdens droogte? Lees meer
 
 
Referentiewaarden metingen potentieel uitspoelbare stikstof 2019Lees meer
 
 
EU: halting biodiversity loss and building a healthy and sustainable food system Lees meer
 
 
Ik wil innoveren, waar kan ik terecht? Lees meer
 
 
Corona steun aardappelsector: volume aardappelvoorraad aangeven op uiterlijk op 31 mei Lees meer