Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 06 sep 2017 15:08 

New Holland T4S – Verlegt de grenzen van comfort en veelzijdigheid nog verder


· Geheel nieuwe cabine, ruimste in haar klasse dankzij rondom zicht
· Maximale veelzijdigheid met beste hefvermogen, aftakasopties en bandenaanbod
· Zuinige en krachtige S8000 Fase IIIB-motor

De geheel nieuwe New Holland AgricultureT4S-tractorserie ontketent in het tractorsegment onder  80 pk een ware revolutie inzake comfort en veelzijdigheid, en biedt de perfecte balans tussen betaalbaarheid en rendement.

Deze serie bestaat uit drie modellen en werd specifiek ontworpen om te voldoen aan de eisen van veehouders en kleinere gemengde landbouwbedrijven en levert nominale vermogens van 55, 65 en 75 pk.

“New Holland ziet in dat er veel vraag is naar tractoren die niet alleen mechanische eenvoud bieden, maar ook uitgebreide standaardspecificaties voor meer veelzijdigheid,” aldus Sean Lennon, Hoofd van Tractoren. “De nieuwe T4S-serie is het resultaat van vele jaren ervaring in het segment onder 80 pk. De allernieuwste cabinetechnologie in combinatie met een degelijk mechanisch ontwerp maakt slechts een klein deel uit van het T4S-tractorpakket. Kleine landbouwbedrijven en veehouders zullen ervaren dat de T4S-serie een ongekende balans tussen rendement en veelzijdigheid biedt.”

Geheel nieuwe cabine

De nieuwe cabine met vier stijlen, specifiek ontworpen voor de T4S, biedt enorm veel ruimte en rondom zicht. Een opengaand dakpaneel biedt extra zicht tijdens werkzaamheden met een geheven voorlader.

De vlakke cabinevloer biedt uitzonderlijk veel ruimte voor een tractor in deze categorie en eenvoudige toegang, waardoor men vlotter in en uit de cabine klimt tijdens werkzaamheden op het erf. De krachtige verwarming en airconditioning maken het comfortpakket compleet, zodat elke taak moeiteloos wordt uitgevoerd, met een minimum aan vermoeidheid.

Ruim transmissieaanbod

T4S-modellen zijn standaard uitgerust met 8 vooruit- en 8 achteruitversnellingen, met vier Synchromesh-versnellingen onderverdeeld over de hoge en lage schakelgroepen. Een optionele 12x12-transmissie is leverbaar voor de volledige serie en werd uitgebreid met een hydraulische shuttle. Deze op de stuurkolom gemonteerde hendel kan bediend worden zonder de hand van het stuurwiel te halen, voor meer veiligheid en laderproductiviteit.

Een optionele kruipversnellingsbak maakt snelheden tot 0,108 km/u mogelijk; ideaal voor gespecialiseerde werkzaamheden en nauwkeurige toepassingen zoals zaaien.

Meer veelzijdigheid

De achterhef van de T4S beschikt dankzij twee externe hulpcilinders over een toonaangevend hefvermogen van 3.000 kg. Er zijn tot drie hydraulische afstandskleppen beschikbaar die een standaarddebiet tot 48 l/min bieden. Hierdoor zijn de vereiste hydraulische prestaties altijd gewaarborgd, zelfs tijdens zeer veeleisende werkzaamheden zoals het gebruik van voorladers en hooi- en hakseltoepassingen.

Ruim aftakasaanbod 

Alle T4S-tractoren zijn uitgerust met een 540/540E-aftakas met twee snelheden. Deze wordt ingeschakeld via een servobekrachtigde hendel, een geïntegreerde modulerende ‘soft start’ inschakeling die zowel tractor als werktuig beschermt. Optioneel kan ook een rijafhankelijke aftakas worden uitgerust.

Lagere eigendomskosten

De 2,9 liter, 3 cilinder S8000 Fase IIIB-motorserie biedt een combinatie van hoog vermogen en koppel (tot 32% koppelreserve) met een uitstekend brandstofverbruik. Alle modellen zijn uitgerust met een motor met turbocompressor en intercooler voor uitzonderlijke efficiëntie en rendement. 

Compacte afmetingen

Met een compacte wielbasis van 2.130 mm en totale hoogte van 2.520 mm is de T4S-tractor een bijzonder moderne “kleine” tractor met traditionele omvang. Afhankelijk van de band- en wieluitrusting loopt de werkbreedte over de achterkant van de tractor uiteen van 1.440 mm tot 1.950 mm, waardoor een T4S de ideale allrounder is voor vele uiteenlopende werkzaamheden. 

De T4S-serie  

Model

Aantal

cilinders

Max. vermogen

pk

Max. koppel

Nm bij 1400 tpm

T4.55S

3

55

258

T4.66S

3

65

291

T4.75S

3

75

341

 

 



  Nieuwsflash
 
Meer aardappelen nodig voor Lays chips, moeilijk met het huidige klimaatLees meer
 
 
"Wateroverlast in Voeren zal als ramp erkend worden" Lees meer
 
 
Termijnen voor registratie kunstmest worden versoepeld Lees meer
 
 
20.000 euro voor projecten goed voor landbouw én natuur Lees meer
 
 
#PlantHealth4Life Lees meer
 
 
Ontdek de korte keten tijdens de Week van de Korte Keten (18-26 mei 2024) Lees meer
 
 
Open Vld voert actie voor ggo-gewassen Lees meer
 
 
Hoe de verdere daling qua gewasbeschermingsmiddelen- en antibioticagebruik realiseren? Lees meer
 
 
137.000 ton verontreinigde PFAS-grond moet vervangen rond 3M Lees meer
 
 
Digitale en precisielandbouw in het toelatingsproces van gewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
14,6 miljoen euro voor landbouwers die in 2023 met beheerovereenkomst Lees meer
 
 
Lancering van MyGov.be op 14 mei 2024 Lees meer
 
 
Wijziging van diverse bepalingen van het Bodemdecreet Lees meer
 
 
Ontwerp decreet over dierenwelzijnLees meer
 
 
Modulaire omgevingsvergunningsprocedure Lees meer
 
 
Milieueffectrapportage: nieuw decreetLees meer
 
 
Bevordering en de toekomst van de circulaire economie Lees meer
 
 
Landbouworganisaties - SubsidiëringLees meer
 
 
Herkenning van de ziekten in wintertarwe Lees meer