Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 13 nov 2017 19:34 

New Holland CR Revelation-maaidorser legt de lat voor het oogsten nog hoger


· Tot 10% meer productiviteit met betere regeling van de gewasstroom en Twin Pitch Plus-rotors
· De krachtigste maaidorser in de industrie krijgt een vermogensupgrade tot 700 pk
· Een strooibreedte tot 13,7 m en fijn hakselstaal dankzij herontworpen restverwerkingssysteem
· Een functioneel nieuw kleurenpalet in de machine en aan de bovenkant van de maaidorser zorgt voor betere zichtbaarheid tijdens het oogsten en dagelijks onderhoud

Bestanden beschikbaar voor download:
foto 1 (7049.5 Kb)

Lars Skjoldager Sørensen, Head of Harvesting Product Line: “Het wereldrecord oogsten stond al op naam van de CR-maaidorser, de krachtigste maaidorser op de markt met de hoogste capaciteit. Maar bij New Holland zijn we nooit tevreden: we zoeken constant manieren om de productiviteit en rentabiliteit van onze klanten nog verder te verbeteren. Dankzij de nieuwe CR Revelation-serie hebben we dit bereikt. We verbeterden de regeling van de gewasstroom, de capaciteit en de restverwerking en verhoogden zo de productiviteit van onze klanten. En met de nieuwe styling perfectioneerden we het zicht en de onderhoudbaarheid. De CR Revelation is superieur op de markt van de maaidorsers.”

Tot 10% meer productiviteit dankzij verbeterde regeling van de gewasstroom en Twin Pitch Plus-rotors

Een reeks eigenschappen op de nieuwe CR-maaidorser verhoogt de reeds hoge capaciteit en productiviteit, met bijzonder weinig en zelfs nog minder gebroken graan dan voorheen.

De nieuwe vanuit de cabine verstelbare rotorbladen met een oneindige afstelling tussen langzaam en snel, zorgen voor een toonaangevende regeling van de gewasstroom en een nog efficiënter vermogen. Deze eigenschap, optioneel beschikbaar op de vier 22” topmodellen, levert een nog hogere productiviteit en capaciteit.

Doordat de dorskorf vanuit de cabine opnieuw kan worden ingesteld, neemt de productiviteit van de maaidorser toe en daalt de uitvaltijd in geval van een losgekomen dorskorf enorm. Dankzij deze eigenschap is de dorskorf snel en eenvoudig opnieuw af te stellen: de bestuurder leegt de rotors, stopt de maaidorser, heractiveert de dorskorven automatisch en gaat verder met oogsten, waardoor de 20-30 minuten die nodig zijn om deze handelingen handmatig uit te voeren, overbodig worden.

De drie topmodellen van de serie zijn ook uitgerust met TwinPitch Plus-rotors met 3” slaglijsten, die  een opmerkelijke vermogensefficiëntiewinst opleveren van 20 kW voor de CR8.90 tot 28 kW voor het topmodel CR10.90.

Deze troeven, gecombineerd met andere ontwikkelingen zoals de hogere rotorafdekkingen op de twee kleinere 17” modellen, de laag snijdende DFR en het hogere vermogen, verhogen de productiviteit van de CR-maaidorser met maar liefst 10%.

De krachtigste maaidorser in de industrie krijgt een vermogensupgrade -  tot 700 pk 

De CR10.90, de krachtigste maaidorser ter wereld en wereldrecordhouder geoogste tarwe in acht uur, heeft de standaard van het rendement nog meer verhoogd met een vermogensupgrade van 50 pk. De grootste maaidorser in de industrie genereert nu een max. vermogen van 700 pk wat resulteert in een enorme prestatie in alle gewassen.

De CR8.80, de grootste van de twee 17” CR-modellen, kreeg eveneens een vermogensupgrade en is nu met een max. vermogen van 517 pk de maaidorser met smal chassis met het hoogste vermogen op de markt. 

Een strooibreedte tot 13,7 m en fijn hakselstaal dankzij herontworpen restverwerkingssysteem  

De nieuwe CR-maaidorser is uitgerust met een nieuw restverwerkingssysteem voor fijnere hakselkwaliteit, grotere strooibreedte en betere verspreiding.

De verbeteringen aan de hakselaar, zoals onder meer een verstevigde rotor, langere tegenmessen en hogere hakselaarsnelheid, leiden tot een fijner staal en 50% minder lang stro.

De stroverspreider werd volledig herontworpen met een gepatenteerd luchtsysteem voor de gewasstroom, in plaats van het traditionele ontwerp. De strooibreedte werd uitgebreid naar 13,7 m en wordt vanuit de cabine afgesteld. Het krachtige Opti-SpreadTM-stroregelsysteem werd geperfectioneerd met 25% krachtigere hydromotoren, V-vormige hendels en reinigingsschrapers. Dit resulteert in een grotere strooibreedte van 13,7 m, betere verspreiding en minder slijtage.

Een functioneel nieuw kleurenpalet in de machine en aan de bovenkant van de maaidorser zorgt voor beter zicht tijdens het oogsten en dagelijks onderhoud

Het hoofdchassis, voorbereidingsvlak en rooster van de dorstrommel zijn nu geel, wat zorgt voor beter zicht in de reinigingsschoen. De kleur van de graantank werd eveneens gewijzigd naar geel voor beter zicht vanuit de cabine, en zodat de graankwaliteit te allen tijde beter te controleren is.

New Holland bewijst opnieuw de superioriteit van de CR Revelation-maaidorser met de hoogste capaciteit ter wereld, dankzij het herontworpen restverwerkingssysteem, een verbeterde verstelbare gewasstroom en een extra vermogensboost. Met een capaciteitsverhoging tot 10%, een gegarandeerde graankwaliteit en uitstekende restverwerking worden de oogstprestaties naar geheel nieuwe hoogten gestuwd.



  Nieuwsflash
 
Meer aardappelen nodig voor Lays chips, moeilijk met het huidige klimaatLees meer
 
 
"Wateroverlast in Voeren zal als ramp erkend worden" Lees meer
 
 
Termijnen voor registratie kunstmest worden versoepeld Lees meer
 
 
20.000 euro voor projecten goed voor landbouw én natuur Lees meer
 
 
#PlantHealth4Life Lees meer
 
 
Ontdek de korte keten tijdens de Week van de Korte Keten (18-26 mei 2024) Lees meer
 
 
Open Vld voert actie voor ggo-gewassen Lees meer
 
 
Hoe de verdere daling qua gewasbeschermingsmiddelen- en antibioticagebruik realiseren? Lees meer
 
 
137.000 ton verontreinigde PFAS-grond moet vervangen rond 3M Lees meer
 
 
Digitale en precisielandbouw in het toelatingsproces van gewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
14,6 miljoen euro voor landbouwers die in 2023 met beheerovereenkomst Lees meer
 
 
Lancering van MyGov.be op 14 mei 2024 Lees meer
 
 
Wijziging van diverse bepalingen van het Bodemdecreet Lees meer
 
 
Ontwerp decreet over dierenwelzijnLees meer
 
 
Modulaire omgevingsvergunningsprocedure Lees meer
 
 
Milieueffectrapportage: nieuw decreetLees meer
 
 
Bevordering en de toekomst van de circulaire economie Lees meer
 
 
Landbouworganisaties - SubsidiëringLees meer
 
 
Herkenning van de ziekten in wintertarwe Lees meer