Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 09 apr 2020 09:56 

Alexander Claeys is verkozen tot nieuwe voorzitter van BioForum


BioForum, de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding, heeft Alexander Claeys verkozen tot nieuwe voorzitter. Alexander staat bekend als biologisch kaasmaker. Hij volgt biologisch veehouder Kurt Sannen op, die na 8 jaar afscheid neemt als voorzitter. Claeys: “Ik heb mij altijd geëngageerd voor bio, en ik ben blij dat ik als voorzitter kan helpen om die idealen verder te verwezenlijken.”

De Algemene Vergadering van BioForum stond normaal gepland op 27 maart, maar kon omwille van de Corona-crisis niet doorgaan. Daarom werd beslist om op 7 april een digitale algemene vergadering te houden, waarbij de effectieve leden van op afstand deelnamen.
Bioboer Kurt Sannen van het Bolhuis besliste eerder om na twee termijnen van 4 jaar zijn mandaat als voorzitter niet te verlengen. Het Bestuur van BioForum besliste op 7 april om Alexander Claeys als nieuwe voorzitter te kiezen, nadat de Algemene Vergadering hem tot bestuurder benoemde.

Alexander Claeys is een van de oprichters van de biologische en coöperatieve kaasmakerij Het Hinkelspel. Daar was hij sinds 1 januari 2020 gestopt, waardoor hij nu ook de ruimte heeft om zich te in te zetten voor het voorzitterschap van BioForum. Claeys: “Ik heb mij altijd geëngageerd voor bio, en ik ben blij dat ik als voorzitter kan helpen om die idealen verder te verwezenlijken.”

Sedert 1982 is hij als producent en verdeler van biologische producten nauw verbonden met de biosector, de tijd van pionieren dus. Claeys: “Ik heb de biosector zien evolueren van puur amateurisme tot een sterke, professionele en waardengedreven aanjager van vernieuwing en inspiratie binnen de ganse landbouw.”
Met Claeys kiest BioForum voor een bruggenbouwer die de positieve visie van BioForum met gedrevenheid zal voortzetten. Claeys: “Ik wil mijn steentje bijdragen de grenzen tussen bio en gangbaar binnen verschillende voedingssectoren afbouwen. Vlaanderen is een kleine landbouwregio die verder verstedelijkt. We zien dat het vertrouwen van de consument in bio verder toeneemt. Hier ligt volgens mij, en vele anderen, een kans om sterke sprongen te maken in de groei van de productie, verwerking en vermarkting van biologische voeding.”

Op de algemene Vergadering werd ook beslist om “Vlaanderen” te schrappen uit de naam van de organisatie. Lieve Vercauteren, directeur: “Dat heeft vooral een praktische reden. We moeten immers op alle officiële documenten onze volledige naam invullen, en dat is altijd een hele mondvol. Doordat BioForum Wallonie al enkele jaren niet meer actief is, was er ook geen verwarring meer mogelijk tussen beide organisaties.”



  Nieuwsflash
 
Meer aardappelen nodig voor Lays chips, moeilijk met het huidige klimaatLees meer
 
 
"Wateroverlast in Voeren zal als ramp erkend worden" Lees meer
 
 
Termijnen voor registratie kunstmest worden versoepeld Lees meer
 
 
20.000 euro voor projecten goed voor landbouw én natuur Lees meer
 
 
#PlantHealth4Life Lees meer
 
 
Ontdek de korte keten tijdens de Week van de Korte Keten (18-26 mei 2024) Lees meer
 
 
Open Vld voert actie voor ggo-gewassen Lees meer
 
 
Hoe de verdere daling qua gewasbeschermingsmiddelen- en antibioticagebruik realiseren? Lees meer
 
 
137.000 ton verontreinigde PFAS-grond moet vervangen rond 3M Lees meer
 
 
Digitale en precisielandbouw in het toelatingsproces van gewasbeschermingsmiddelenLees meer
 
 
14,6 miljoen euro voor landbouwers die in 2023 met beheerovereenkomst Lees meer
 
 
Lancering van MyGov.be op 14 mei 2024 Lees meer
 
 
Wijziging van diverse bepalingen van het Bodemdecreet Lees meer
 
 
Ontwerp decreet over dierenwelzijnLees meer
 
 
Modulaire omgevingsvergunningsprocedure Lees meer
 
 
Milieueffectrapportage: nieuw decreetLees meer
 
 
Bevordering en de toekomst van de circulaire economie Lees meer
 
 
Landbouworganisaties - SubsidiëringLees meer
 
 
Herkenning van de ziekten in wintertarwe Lees meer